El 69% de la població del Pla d’Urgell tindrà accés a la fibra òptica a finals d’estiu

EeFf6orWkAA4ixS

El conseller de Polítiques Digitals i Administració Pública, Jordi Puigneró, ha visitat aquest dimecres al migdia les obres de desplegament de la fibra òptica de la Generalitat entre Mollerussa i les Borges Blanques. Amb les obres en execució, el 57% dels habitants de les comarques del Pla d’Urgell i les Garrigues disposaran d’accés a la xarxa de fibra òptica de la Generalitat. A finals d’agost, s’hauran estès 16 quilòmetres nous de fibra òptica de la Generalitat que, sumats als 27 ja existents, connectaran 11 municipis entre el Pla d’Urgell i les Garrigues, amb 620.495 euros d’inversió.

Pel que fa el Pla d’Urgell, el 69% dels habitants disposaran d’accés a la xarxa de fibra òptica de la Generalitat a finals d’aquest estiu. La comarca passa de tenir 23.985 habitants amb accés a la xarxa de fibra òptica de la Generalitat a oferir accés a 1.351 nous habitants. D’aquesta manera, la comarca passa a tenir nou municipis connectats en total: Bell-lloc d’Urgell, Castellnou de Seana, Fondarella, Golmés, Mollerussa, Palau d’Anglesola, Sidamon, Vila-sana i Miralcamp. Amb aquest projecte també quedaran connectats tres nous polígons de Mollerussa.

Pel que fa a les Garrigues, el 33,7% del total dels habitants de la comarca disposaran aquest estiu de punt de connexió. La comarca fa un salt amb aquestes obres i una vegada acabades, permetrà oferir fibra òptica de la Generalitat a un total de 6.363 habitants dels municipis de les Borges Blanques i Puiggròs.

El conseller ha titllat l’arribada de la fibra òptica a les comarques del Pla d’Urgell i les Garrigues com un progrés que “permet combatre el despoblament de certs territoris”, i ha posat d’exemple la crisi de la Covid-19, que ha potenciat el teletreball “com a nova forma de treballar, i hem comprovat que es pot treballar des de qualsevol punt de Catalunya”. Puigneró també ha parlat de la importància que la connectivitat té com a dinamitzador de l’activitat econòmica de la zona, i en aquest sentit ha afirmat que “durant aquests propers dos anys, espero que no només ens quedem aquí, sinó que a partir d’aquesta xarxa que hem apropat a les comarques, puguem acabar de fer les ramificacions per arribar a la resta de municipis del Pla d’Urgell i les Garrigues”.

EeFf6m_X0AEqsnN


Capitals de comarca connectades i municipis al seu pas aquest 2020

Aquest desplegament forma part del pla del Govern per assegurar la connectivitat a totes les comarques aquest 2020 en un moment clau per la recuperació econòmica del país amb la voluntat de garantir la igualtat d’oportunitats i la vertebració territorial.

Aquest pla per finalitzar el desplegament de la fibra òptica de la Generalitat permetrà connectar les 13 capitals de comarca que falten (Falset, Vielha, Puigcerdà, Moià, Montblanc, Valls, Gandesa, Solsona, Borges Blanques, Sort, Banyoles, El Vendrell i Pont de Suert) i fins a 51 municipis de 16 comarques al seu pas.

En aquest sentit, el desplegament de la xarxa de fibra òptica de la Generalitat de Catalunya posa a disposició del territori una infraestructura que facilita el desplegament de xarxes finalistes de fibra òptica per part dels operadors de telecomunicacions. Des del Govern es treballa amb els consells comarcals, ajuntaments i operadors locals per fer arribar la darrera milla de fibra òptica a les llars.

Aquest 2020 quedaran totes les capitals de comarca connectades i els municipis al seu pas, assolint una cobertura del 84% de la població de Catalunya. Amb l’accés a la fibra òptica, la Generalitat garanteix la igualtat d’oportunitats arreu del país, l’impuls del teixit econòmic a tot el territori, el progrés econòmic i social i també especialment la lluita activa contra la despoblació.


Informa: Redacció

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.