El buidatge parcial de l’estany d’Ivars i Vila-sana, a punt de finalitzar

El buidatge parcial de l’estany d’Ivars i Vila-sana per millorar la qualitat de l’aigua ha entrat en la seva recta final i s’espera completar en els pròxims dies. El nivell ha baixat aproximadament 1,10 metres i això ha deixat al descobert una part de l’antic camí que passava pel mig de la llacuna i també altres elements fins ara submergits com pous de reg de les finques agrícoles que hi havia abans de l’any 2005. En el pròxim mes, els tècnics analitzaran l’aigua, els sediments i també si hi ha alguna espècie invasora i posteriorment es preveu iniciar el reompliment.

D’altra banda, el Consell General del Consorci de l’estany ha aprovat dos projectes per dinamitzar l’ús lúdic de l’indret. Per una part, hi ha l’adequació d’un espai gastronòmic i de divulgació de natura a la primera planta de l’edifici Cal Sinén, i per l’altra la millora de les àrees recreatives a les zones d’estacionament. Concretament, s’hi incorporaran jocs i tirolines, nou mobiliari d’ús públic i elements que embelleixin les zones de contenidors.

El consell de l’estany també ha aprovat un pressupost de 445.936,23 euros per a l’any 2021 i les bases per al concurs públic d’una plaça de director per aquest espai natural.


Informa: Ignasi Gómez Cabrera

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.