El Camp d’Esports reuneix 700 sardanistes de 14 centres escolars participants al projecte ‘Saltem i Ballem’

La Cobla Tàrrega ha interpretat les tres sardanes que han ballat els participants vinguts des del Pla d’Urgell, l’Urgell i el Segrià

El Camp Municipal d’Esports ha acollit aquest matí prop de 700 participants en la Trobada Intercomarcal Escolars de les comarques de Lleida del projecte Saltem i Ballem, un programa impulsat ara fa 33 anys per la Federació Sardanista de Lleida per introduir la sardana i el seu aprenentatge a les escoles. Alumnat i professorat de 14 centres educatius de Primària i Secundària de les comarques del Pla d’Urgell, l’Urgell i el Segrià han ballat en rotllana amb l’acompanyament musical de la Cobla Tàrrega.

La trobada s’ha iniciat amb esmorzar per als assistents al qual ha seguit el galop de presentació i la ballada de la sardana de lluïment Mollerussa, capital de la sardana, del mestre Òscar Barqué, present també a la trobada, i la sardana de punts lliures Aplec de Sant Feliuet, de Ventura Pons, i per finalitzar la sardana de germanor Enganxa, d’Albert Palau, la qual ha estat ballada i també cantada pels participants juntament amb les autoritats presents en l’acte.

Aquest curs han seguit el programa Saltem i Ballem més de 2.000 alumnes de 54 escoles de la demarcació, 14 de les quals estaven avui representades en la trobada. Pel curs vinent es preveu ampliar la implantació dins el currículum escolar a centres educatius del Segrià i de les comarques del nord, com l’Alt Urgell i els Pallars.

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.