El Canal d’Urgell planifica un nou sistema de gestió de regs a partir del 2024

L’objectiu és assolir un repartiment equitatiu de l’aigua entre totes les finques de reg sense prioritzar el tipus de cultiu

L’Assemblea General Extraordinària de la Comunitat General de Regants dels Canals d’Urgell, convocada el dijous passat, va donar llum verda a una nova planificació de la gestió dels torns de reg per a assolir un repartiment equitatiu de l’aigua entre totes les finques de reg. Amb el nou sistema es distribuirà l’aigua proporcionalment a la superfície de reg sense prioritzar el tipus de cultiu, permetent d’aquesta manera una gestió per part del regant de l’aigua assignada a les seves finques i garantint que tots els regants puguin regar de forma equitativa. Per implementar-ho es desenvoluparà un programa informàtic i una aplicació web que permetrà registrar les comandes i els regs aplicats a cadascuna de les finques de reg. El nou sistema de gestió de regs es preveu començar a aplicar la propera campanya de regs 2024.

En relació amb els regs actuals del Canal Principal d’Urgell, es va aprovar l’inici del darrer torn de reg per a garantir la producció dels arbres fruiters que inicia aquest dilluns, amb una durada prevista de 10 dies. I per al Canal Auxiliar d’Urgell, s’ha aprovat una programació per a la reducció progressiva dels cabals derivats, ajustant les dotacions a les necessitats hídriques dels conreus.

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.