El Canal d’Urgell espera definir el projecte de modernització aquest any i començar les obres el proper 2020

El Teatre l’Amistat de Mollerussa ha acollit aquest divendres la 18ena Jornada Reg i Futur organitzada per la Comunitat General de Regants del Canal d’Urgell i que compta amb diferents ponències i taules rodones.

L’eix central d’aquesta jornada ha estat marcat pel nou projecte de modernització de la infraestructura que es definirà al llarg d’aquest any i que preveu iniciar les obres al proper 2020. Amb aquest canvi, es pretén optimitzar la infraestructura gastant menys aigua i permetent la implantació de nous cultius i empreses a la zona.

En paral·lel amb les tasques de modernització també es vol fer una via verda turística al costat de tots els canals de la xarxa de regadiu on sigui possible, respectar l’arbrat i també recuperar les antigues casetes dels canalers.

En aquest sentit, Marc Solsona, alcalde de Mollerussa, ha indicat que l’impuls de les banquetes és molt transversal i ha destacat el fet que hi hagi entitats locals que hi treballen a favor.

Des de la Diputació de Lleida, s’ha posat èmfasi en el desplegament que es farà de la fibra òptica a tota la demarcació i que beneficiarà al sector així com també s’ha destacat l’impuls que s’està duent a terme en el sector agroalimentari amb projectes com el de la finca d’experimentació de l’ametller que properament es complementarà amb un projecte de característiques similars en el regadiu de l’olivera.

Amb el projecte de modernització es preveu que més de 51.000 hectàrees, de les 70.000 que formen l’area regable del Canals d’Urgell, es podrien regar per gravetat i evitar així el bombatge que comporta un consum d’energia excessiu.


Informa: Alba Cases

 

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.