El Canal d’Urgell preveu executar la modernització de 10.000 hectàrees la propera tardor

El teatre l’Amistat ha acollit la 19a Jornada Reg i Futur en la qual la Comunitat General de Regants dels Canals d’Urgell han exposat que es preveu executar la modernització de 10.000 hectàrees de l’àrea regable a partir del proper mes de setembre.

Amadeu Ros, el president dels regants confia en sumar el màxim d’agents possibles en aquest projecte que ha de transformar i millorar el reg de les 75.000 hectàrees de cultius que abasta aquest canal.

D’altra banda, ha explicat que en aquests moments s’està fent l’avaluació ambiental de tota la zona regable i que en uns sis mesos estarà acabada.

Un dels ajuts que arribarà en breu serà de poc més d’1.000.000 euros dels FEDER que coordina la Diputació de Lleida. Segons el president de la Institució, en el cas del canal, aquesta s’ha considerat una ajuda prioritària.

Pel que fa a l’alcalde de Mollerussa, Marc Solsona, que també ha participat a la jornada ha destacat que hi ha la voluntat per part del Govern en fer la modernització i que el panorama d’aquest projecte ha canviat en els darrers anys.

En aquest sentit, el president del Consell Comarcal del Pla d’Urgell, Rafel Panadés, ha ofert la possibilitat que l’Espai Cultura dels Canals d’Urgell, gestionat per la institució, sigui el punt on s’expliqui el procés d’aquesta modernització.


Informa: Alba Cases Nadal

 

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.