El CAP de Mollerussa duu a terme un estudi pioner a l’Estat en deteriorament cognitiu lleu a persones de més de 60 anys

El Jaume té 87 anys i en aquesta ocasió ha acudit al CAP de Mollerussa per participar en un estudi que pretén esbrinar quin percentatge de població de la comarca, major de 60 anys, pateix un deteriorament cognitiu lleu. El doctor Marc Olivart, que està fent el seu quart any de residència, n’és l’investigador principal. Porta un centenar de casos analitzats, als quals es fa diferents testos com aquest de memòria.

L’estudi es vol basar en una mostra d’entre 700 i 900 persones abans d’acabar l’any 2017. Després, la idea és tornar a entrevistar-se amb algunes d’elles per veure la seva evolució.

De moment no hi ha constància que s’hagin fet treballs d’aquest tipus en tot l’Estat, el que vol dir que la seva diagnosi seria la primera en publicar-se, podent-la comparar per primer cop amb els resultats obtinguts en altres països com França o Itàlia. Segons aquests estudis, el deteriorament cognitiu afecta, a partir dels 60 anys d’edat, entre un 10 i un 15 per cent de la població. D’aquesta, una quarta part acabarà patint demència, el mateix percentatge que té la possibilitat de revertir aquesta síndrome mitjançant teràpies i tractaments.

L’estudi es duu a terme en col·laboració de la resta de personal mèdic del CAP de Mollerussa i de la Fundació Catalunya – La Pedrera, a través del programa REMS.

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.