El Centre Cultural acollirà a partir de dilluns l’exposició ‘Ser voluntari dóna fruits’

Un moment de la presentació de l’exposició a Lleida.

El Centre Cultural de Mollerussa acollirà del 7 al 13 de novembre la mostra “Ser voluntari dóna fruits”, organitzada per la Federació Catalana de Voluntariat Social (FCVS). L’exposició s’ha presentat aquest dimecres a la Diputació de Lleida i a l’acte han assistit representants de les entitats i voluntaris i usuaris d’aquestes que han participat en la mostra deixant-se fotografiar i explicant les seves experiències.

La coordinadora de la Unitat Territorial de Lleida de la Federació Catalana de Voluntariat Social, Assumpta Costafreda, ha explicat que l’exposició és “un reconeixement al voluntariat i una oportunitat per a l’espectador de reflexionar i decidir-se a donar part del seu temps per ajudar els altres”. Costafreda ha destacat que “ser voluntari és una pràctica que enganxa, és una oportunitat per crear vincles i estimació cap als altres i ens fa més generosos, empàtics, pacients  i responsables”.

L’exposició “Ser voluntari dóna fruits” està estructurada en divuit panells explicatius on es fa un repàs a la labor de la Federació Catalana de Voluntariat Social, que compta amb prop de 300 entitats a tot Catalunya, 75.000 persones voluntàries i prop de 40 entitats a Lleida. A l’exposició tenen un paper essencial els voluntaris i usuaris, que expliquen en primera persona la seva experiència i com els ha canviat la vida el voluntariat.

Després del seu pas per Mollerussa, del 30 de novembre al 5 de desembre s’exposarà al pati de la Paeria de Lleida, coincidint amb la VI Fira d’Entitats de Voluntariat Social a Lleida i el reconeixement per part de la Paeria a les persones voluntàries, que tindrà lloc el dia 30 de novembre, i amb el Dia Internacional del Voluntariat que se celebra el dia 5 de desembre.

Les entitats que formen part de la FCVS promouen el voluntariat amb persones amb addiccions, privades de llibertat, immigrades, amb discapacitats, persones grans, amb risc d’exclusió, malaltes i joves i infants.

Les entitats ofereixen serveis com borsa de voluntariat en línia, formació, recursos audiovisuals, assessorament, gestió d’assegurances, guies de treball, difusió en mitjans de comunicació i xarxes socials, jornades de debat, incidència política, voluntariat comunitari i promoció de l’economia social i responsabilitat social.

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.