El Centre d’Immersió Audiovisual de Vila-sana arriba a l’any superant el miler de visitants

Una de les visites escolars al CIM. FOTO: Ajuntament de Vila-sana.

 

Des de la seva obertura, ara farà un any, el nou Centre d’Immersió Audiovisual de Vila-Sana ja ha rebut al voltant de 1.000 visitants. Tot un èxit, segons el propi Ajuntament, per un equipament únic a Catalunya en les seves característiques. Un dels punts forts i diferenciadors és la seva pantalla immersiva i so envolvent que han captivat al públic que l’ha visitat per complementar la seva estada a l’Estany. D’aquesta manera, els visitants eren espectadors d’excepció de “La Pel·lícula de L’Estany”, un film que permet veure aquesta zona d’alt interès turístic a vista d’ocell a través de les imatges enregistrades en dron.

A part d’això, el CIM també ha servit d’espai de reunions, conferències, presentacions públiques i d’empreses privades, visites de les escoles de la comarca, etc. Per exemple, també s’hi ha fet cursos de primers auxilis impulsat per l’Ajuntament per a esports que es practiquen a la població. Aquesta polivalència d’activitats que s’hi practiquen han fet que el seu ús fos intensiu setmana rere setmana.

 L’alcalde de Vila-Sana, Joan Sangrà, i la consellera de Governació de la Generalitat, Meritxell Borràs; van inaugurar el passat, 10 de març de 2016, el Centre d’Immersió Audiovisual, un espai pioner en tot l’Estat espanyol per les seves característiques úniques a nivell tecnològic.

El Centre d’Immersió Audiovisual de Vila-sana és un espai totalment novedós i està concebut per proporcionar experiències audiovisuals immersives. Disposa d’una pantalla corba de 10 m. per 2 d’alçada que abasta un arc de circumferència de 90º, té mides antropomètriques, és a dir, que la seva relació de mida amb una persona provoca un efecte d’identificació espacial.

La sala està dotada d’un sistema d’àudio envolvent Sorround 7.1 que proveeix de so 360º i que recrea la sensació de distància de las fonts sonores de la realitat o crear efectes acústicament experimentals. L’equipament de tres projectors i un sistema Blending és capaç de produir una sola imatge sense interrupcions, a més el sistema està preparat per donar cabuda a altres tipus de projeccions de format estàndard (4/3, 16/9).

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.