El Circuit Urgellenc vol recuperar el cinema a Mollerussa i proposa començar a fer-ho amb un projector digital portàtil

El Circuit Urgellenc compta des de fa un mes amb aquest projector digital portàtil i, des d’aleshores, s’han dut a terme una quinzena de sessions de cinema, la majoria a l’aire lliure. La qualitat d’imatge que ofereix aquest aparell en pantalles grans els fa pensar que pot ser una bona eina per recuperar el cine en aquelles localitats on s’havia perdut, com és el cas de Mollerussa. És per això que tenen previst posar-se en contacte amb l’ajuntament per plantejar-los la possibilitat que, amb aquest sistema, la capital del Pla d’Urgell pugui tornar a veure aquesta tardor les pel·lícules del festival de Cinema Infantil en Català, el cinc.

L’empresa, que fins al 2014 era la propietària dels Cinemes Urgell de la ciutat, vol anar més enllà i està interessada en recuperar aquesta activitat a Mollerussa de forma permanent, ja que han notat un cert repunt de públic. Per aquest motiu, vol trobar una fórmula, juntament amb el consistori, que ho faci possible. Mentre, des de l’ajuntament es mostren receptius de cara a escoltar les propostes de la iniciativa privada i estudiar si es poden fer efectives. I, per la seva banda, el propietari del local de l’antic cinema també està disposat a parlar-ne de la seva recuperació, per a què aquesta es dugués a terme en el seu espai original.

Ara per ara, una part dels antics cinemes s’ha reconvertit en una cafeteria. Un espai gastronòmic que manté l’essència dels anteriors usos d’aquest local pel qual, ara fa deu anys, hi havien passat més de 50.000 espectadors. La digitalització de les pel·lícules, que va deixar enrere fa un any el format de 35 mil·límetres, ha estat una de les principals causes del tancament d’alguns cinemes de la província de Lleida, com també és el cas de Linyola, Cervera o El Pont de Suert.

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.