El comerç de Mollerussa demana ajudes “àgils i sense traves” per evitar “greus problemes” a partir de l’abril

El president de l’associació de comerciants de Mollerussa, Àlex Català, ha pronosticat aquest dimecres al matí “greus problemes” per tirar endavant el comerç local a partir de final de mes si es posen “traves” a autònoms i empreses per rebre les ajudes anunciades per part de les administracions arran de la crisi del coronavirus. En aquest sentit, ha demanat que els tràmits per “justificar” les subvencions siguin “clars i àgils”. D’altra banda, amb la majoria d’establiments tancats, l’activitat comercial de la ciutat recau actualment en aquells negocis que sí tenen autorització per obrir en oferir productes de primera necessitat. Ho fan però, extremant les precaucions i amb l’aforament condicionat per intentar que els clients mantinguin la distància de seguretat.

En aquest sentit, d’altres comerços han percebut una davallada del volum de vendes pel que fa als clients habituals provinents d’altres municipis a causa de les restriccions de mobilitat. Tanmateix, expliquen que procuren compensar-ho amb la venda a domicili i telefònica.

L’oferta d’informació de la premsa fa que les llibreries també puguin obrir, aplicant mesures de seguretat com guants i línies per mantenir la distància. En aquest cas però, el que més preocupa és quan se celebrarà la diada de Sant Jordi, ja que en alguna llibreria l’esdeveniment genera gairebé un quart de l’import de facturació anual.

Així mateix, les farmàcies d’arreu de la ciutat també presenten mesures perquè els clients mantinguin la distància. Algunes destaquen que l’estoc de mascaretes i gels desinfectants està exhaurit.


Informa: Ignasi Gómez

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.