El Concurs de Pintura Ràpida de Mollerussa repartirà 6.715 € en tretze premis

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  • Els premis passen de 9 a 13 amb un import en total de 6.715 € en metàl·lic, un 27% més que anys anteriors
  • Es crea el Premi Jove Pintor adreçat a menors de 30 anys

El Concurs de Pintura Ràpida “Ciutat de Mollerussa” arriba aquest diumenge dia 27 de setembre a la seva 19a edició, una convocatòria que es presenta amb bones expectatives tant pel que fa al nombre de pintors que s’espera que hi participin com per les novetats d’enguany. Destaquen entre aquestes últimes l’increment dels premis que s’atorguen, que passen de 9 a 13, i l’import econòmic d’aquests, suma que puja a 6.715 €, un 27% més que l’import repartit en els darrers anys (5.275 euros). Així ho ha detallat el director de l’ens organitzador Fira de Mollerussa, Xavier Roure, en el transcurs d’una roda de premsa amb l’alcalde de la ciutat i president de l’ens firal, Marc Solsona.

En relació amb la participació de pintors, Roure ha dit que s’espera una bona afluència, ja que alguns ja han confirmat que hi seran alhora que s’entreveu una bona demanda per concursar si a més es té en compte que bona part d’aquest tipus de concursos han estat cancel·lats.

El director ha sumat a aquestes bones expectatives de participació la positiva implicació d’empreses locals en el patrocini dels premis, confiança que ha agraït i que permetrà augmentar el nombre de premis i convocar enguany “el concurs més atractiu dels darrers temps”.

Una altra de les novetats d’aquesta 19a edició és la creació del Premi Jove Pintor adreçat a artistes menors de trenta anys.

Pel que fa a la relació de premis, el primer i el segon, patrocinats per l’Ajuntament de Mollerussa i Fira de Mollerussa, el primer, i la firma Ortiz & Saura Associats, el segon,  continuaran sent els millors dotats econòmicament amb 1.200 i 1.000 euros respectivament. El tercer premi, dotat amb 600 €, és finançat per l’empresa Paprimsa-Ondupacart. La resta de firmes patrocinadores i premis són: Nufri (4t premi i dotat amb 525 €), Cusiné (5è premi i 470 €), Prefabricats Pujol (6è premi i 450 €), Federòptics Roure (7è i 420 €), Fridecal (8è i 390 €), Arcusin (9è i 360 €), Binari (10è premi i 350 €), Resquitx (11è i 330 €) i Redis Gestió (12è i 300 €). Per últim, des de l’organització s’ha creat aquest any el guardó Premi Jove Pintor, adreçat a menors de 30 anys, dotat amb 320 € i patrocinat per Domser Solucions Metàl·liques.

El centre de la ciutat, tema d’enguany

D’altra banda, el tema seleccionat aquest any per plasmar a les obres pels pintors participants serà el centre de la ciutat, concretament les places Ajuntament, Manuel Bertrand, Major i Pla d’Urgell, i els carrers Vilaclosa i Jacint Verdaguer.

En aquest punt, l’alcalde Marc Solsona ha recordat que l’activitat artística coincidirà diumenge amb la festa Posa’t la gorra, organitzada per l’Associació de Familiars i Amics de Nens Oncològics de Catalunya (AFANOC) i l’Ajuntament. Aquesta activitat, que s’acostumava a fer al Parc Municipal es traslladarà enguany a la plaça de Manuel Bertrand.

Inscripció gratuïta i Jurat amb reconeguts professionals

Igual que en edicions anteriors, la inscripció al Concurs de Pintura Ràpida és gratuïta i es portarà a terme en el Teatre L’Amistat a partir de les 8.30 i fins a les 11 del matí. El veredicte del Jurat, integrat per reconeguts professionals de la pintura, i el lliurament dels premis es farà en un acte al mateix Teatre a les 17 hores. Enguany, els membres del Jurat seran: Divina Drudis, presidenta Cercle Belles Arts de Lleida; un representant de l’Associació Arts de Ponent; Josep Giralt, director de Museu de Lleida; Fèlix Montagut, il·lustrador, i Xavier Roure, director de Fira de Mollerussa. Pel que fa a les obres premiades quedaran exposades a la Sala d’Exposicions del Museu de Vestits de Paper del 27 de setembre al 4 d’octubre.

Satisfacció de l’ens firal per continuar amb el calendari

D’altra banda, l’alcalde de Mollerussa va aprofitar la roda de premsa per valorar molt positivament el funcionament de la passada fira Expoclàssic de dissabte dia 19 i la represa de l’activitat per part de Fira de Mollerussa com a “la millor carta de presentació econòmica i de promoció de la ciutat”, lloant el lideratge de l’ens firal  “en l’impuls de la ciutat a través de les activitats firals”.

Així mateix, Roure es va mostrar satisfet per continuar amb el calendari firal amb aquest concurs com a representació artística que combina el passeig amb l’art.


Informa: Redacció

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.