El Concurs de Vestits de Paper lluirà una reproducció en paper d’un disseny d’Estanislao, que presideix el jurat

La 57a edició del certamen tindrà lloc el 18 de desembre al Teatre L’Amistat, amb la periodista Ruth Jiménez com a presentadora

El 57è Concurs de Vestits de Paper, comptarà enguany amb el suport d’Estanislao Solsona, dissenyador promotor del mètode professional de patronatge Eometric i vinculat amb el concurs durant anys com a jurat i patrocinador del premi Tisores de Plata i Tisores d’Or al disseny més innovador de la categoria Moda Actual. El disseny que ha cedit al concurs perquè se’n pugui fer una reproducció en paper s’anomena Origami amb cintes i és un vestit de nit de color negre realitzat amb crepè de seda i amb una sobrefaldilla de tul brodada amb cintes de ras.

El vestit es podrà veure desfilar el proper 18 de desembre al Teatre L’Amistat a la gala presentada per la periodista Ruth Jiménez. L’encarregada de convertir en un vestit de paper aquest disseny serà la modista d’Alguaire Carme Solà, que col·laboradora habitualment amb l’equip de modistes voluntàries del Museu de Vestits de Paper i ha participat en el concurs.  La peça, que no entrarà a concurs però sí que desfilarà durant la gala, passarà a formar part d’una col·lecció específica dins el museu juntament amb les que van cedir en anys anteriors Peter Aedo, Lydia Delgado, Oscar de la Renta, Agatha Ruiz de la Prada, Joaquim Verdú Victorio&Lucchino, Armand Bassi, Jordi Labanda, Konrad Muhr, Lorenzo Caprile, Rosa Clarà, Toni Francesc, Antonio Miró, Custo,  Josep Abril, Josep Maria Peiró, Andrés Sardà i Miquel Suay.

Un jurat amb representants del món de la moda i el disseny d’arreu

Pel que fa al jurat del Concurs Nacional de Vestits de Paper, un any més està format per professionals del món de la moda i el disseny. El president serà el dissenyador Estanislao Solsona, el qual a més de ser un habitual del concurs, dirigeix l’escola Eometric, on ensenya el seu propi mètode de patronatge. També formaran part del jurat:

  • Kima Guitart (Esparreguera), artista tèxtil, dissenyadora i artesana. Pionera a l’Estat Espanyol en la tècnica de pintura en seda, utilitzant la tècnica xinesa i japonesa d’estampació amb un toc personal mediterrani. Ha estat reconeguda per la Generalitat amb la Medalla Mestre Artesà l’any 2010.
  • Josep Maria Folch (Montbrió del Camp), gerent de Metalúrgica Folch, l’única fàbrica d’agulles de l’Estat.
  • Francisco Pavón (Madrid), advocat, editor i director de la revista de moda “Pasarela de Asfalto”, distribuïda a Espanya i Bèlgica. Patrocinador d’un dels premis del concurs.
  • Felipe Moreno i Luis Fernando Jiménez (Saragossa), Encarregats de la part artística i cultural de l’escola-museu EMOZ, vinculada al món del paper en la tècnica de l’origami. Són analistes del desenvolupament artístic del paper i formen en diferents tècniques del paper.
  • Teresa Cardona, tècnica del paper i membre del comitè organitzador.

Informa: Redacció

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.