El Consell Adolescent farà campanya a les escoles per promoure l’ús responsable al renovat centre urbà

consell

El Consell de Participació Adolescent durà a terme aquest darrer trimestre de curs una campanya als centres escolars de Primària i Secundària de la ciutat per promoure la convivència  i l´ús responsable de l’espai públic arran de la remodelació del centre urbà, una remodelació que l’ha convertit en zona prioritària per als vianants. La campanya va ser presentada aquest dimecres a l’alcalde de Mollerussa, Marc Solsona, i al regidor de Benestar Social, Ciutadania i Infància, Josep Lavin, en el transcurs de l’audiència anual que fan amb aquest organisme de participació per tal de copsar-ne les inquietuds i recollir-ne aportacions per millorar Mollerussa, que compta amb el segell de Ciutat Amiga de la Infància, atorgat per Unicef i renovat amb Menció d’Excel·lència.

consell 1

La campanya, que té per títol Juga i mou-te amb responsabilitat serà explicada pels mateixos adolescents a cada un dels centres amb l’objectiu que l’alumnat pugui posar a la pràctica en la seva vida quotidiana un seguit de consells que s’han preparat després de fer un treball de camp al nou espai on es vol afavorir la convivència. Moderar la velocitat quan es va en bicicleta o en patinet, les obligacions i responsabilitats de la tinença d’animals domèstics, fer un bon ús del mobiliari urbà i, sobretot, jugar respectant el fet que les places i els espais públics són de tots, són alguns dels consells que recull el tríptic que es presentarà als diferents centres educatius i a partir del qual s’ha de treballar aquesta temàtica. La iniciativa persegueix també prevenir els conflictes que puguin sorgir en l’ús dels espais públics i fomentar la cohesió entre la ciutadania.

D’altra banda, l’audiència va comptar en aquesta ocasió amb la participació de representants dels centres educatius que, a través de la Comissió d’Entorn i Cultura del Pla Educatiu d’Entorn, han elaborat un seguit de propostes al voltant del patrimoni natural i l’entorn sostenible.


Informa: Redacció Foto: Aj.Mollerussa

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.