El Consell Comarcal del Pla d’Urgell busca suport per reclamar a Foment la construcció d’un tercer carril a l’A-2

Pla general de les cues que s'han format a l'A-2 arran de l'accident múltiple que ha tingut lloc a Sidamon, en sentit Lleida, el 5 de juliol del 2019. (Horitzontal)

  • Rafel Panadés reunirà els alcaldes del Pla d’Urgell per abordar la problemàtica de l’autovia A-2 i demanar a Foment la creació d’un tercer carril amb l’objectiu de disminuir les retencions i la sinistralitat

El president del Consell Comarcal, Rafel Panadés, buscarà suports institucionals per plantejar a Foment un tercer carril en el tram de les comarques de Lleida perquè “és hora de dir prou”. Panadés vol portar a debat i consens dels alcaldes i les alcaldesses de la comarca un manifest per reclamar al Ministeri de Foment la construcció d’un tercer carril a l’autovia A2,  al seu pas pel Pla d’Urgell, davant l’estat de conservació d’aquesta via ràpida i la sinistralitat viària que registra.

Panadés  vol parlar amb el Consell d’Alcaldes “perquè és hora de dir prou. Tots hem vist el que s’ha deteriorat”. “La seguretat a l’autovia és el que més ens preocupa” i ha afegit que caldrà buscar també suport amb les Cambres de Comerç de Lleida i de Tàrrega, institucions i altres agents econòmics “per a veure si, entre tots, podem fer força a Foment”.

El també alcalde de Poal ha explicat en roda de premsa que la meitat dels municipis de la comarca “o bé limiten amb l’autovia o bé els hi creua pel seu terme municipal” i que aquest traçat es va posar en servei fa 27 anys amb una realitat de volum de trànsit i de polígons industrials limítrofs molt diferent a l’actual. “Com que sabem que tot és lent, hem de començar a fer-nos sentir”.

Panadés ha explicat que l’A2 és un dels principals corredors econòmics i de mobilitat territorial. Creua el Pla d’Urgell d’oest a est pels termes municipals de Bell-lloc d’Urgell, Sidamon, Palau d’Anglesola, Fondarella, Mollerussa, Vila-sana, Golmés i Castellnou de Seana, i és estratègica pel posicionament d’activitats econòmiques, especialment per al sector agroalimentari i logístic, fortament arrelat al Pla d’Urgell.

Segons dades públiques de sòl logístic a Lleida, la superfície de magatzem logístic de la comarca ja era de 120.000 metres quadrats al 2015, només superada pel Segrià a les comarques de Lleida. L’A2 és l’única opció de via ràpida al Pla d’Urgell.


Informa: Redacció / Foto: ACN

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.