El Consell Comarcal del Pla d’Urgell facilita la reincorporació de vint-i-una persones al món laboral

Captura

El Consell Comarcal del Pla d’Urgell, amb la col·laboració dels ajuntaments de la comarca, ha facilitat aquest any la reincorporació de vint-i-una persones al món laboral gràcies a l’obtenció d’una subvenció de 316.973,64 del Fons social europeu a través del programa Treball i Formació del Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC).

Aquest dilluns, el president del Consell Comarcal, Rafel Panadés, i la coordinadora del Programa Treball i Formació, Mònica Capell, van rebre els participants per donar-los la benvinguda i facilitar-los més informació sobre el calendari d’accions que caldrà seguir.

La subvenció obtinguda se suma a d’altres obtingudes pel Consell per aquesta anualitat i que, en el seu conjunt, fan que la institució gestioni actualment prop de 600.000 euros en programes dedicats a facilitar la reincorporació al món laboral de les persones a l’atur o sense feina.

Segons dades de l’Institut Nacional d’Estadística de Catalunya, la mitjana anual d’atur registrat al Pla d’Urgell se situava lleugerament per sobre de  les 1.400 persones al 2019 i, per edats, els col·lectius de majors de 45 anys són els que concentren la demanda més alta de feina.

Precisament, el programa Treball i Formació s’adreça especialment a majors de 45 anys, els quals -com és el cas de les 21 persones que realitzaran les seves tasques al Pla d’Urgell- reinsereixen al món laboral realitzant tasques d’auxiliar d’administració o de brigada municipal. La durada del contracte laboral és de sis a dotze mesos i comporta la realització d’una formació obligatòria, que també gestiona el mateix Consell.

Per al president Panadés, “Treball i Formació forma part de les accions de promoció d’ocupació que ha consolidat el Consell Comarcal en els darrers anys, i que complementa una acció més global on també s’inclouen altres programes per aturats de llarga durada, joves en pràctiques o assessorament per accedir al món laboral”.

 UBICAT: Nou programa d’acompanyament i suport ocupacional

 El Consell Comarcal del Pla d’Urgell s’acull als diferents els programes del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat de Catalunya en funció de les demandes que es detecten al Pla d’Urgell amb els objectius de contribuir a la reducció de l’índex d’atur.

UBICAT és un programa d’acompanyament a la inserció i suport ocupacional per a la inclusió social. Si estàs en situació de desocupació, inactiu, ets treballador en una situació de precarietat laboral o simplement busques un canvi laboral, el programa UBICAT t’ofereix un acompanyament personalitzat i els recursos que necessites per a la definició i assoliment del teu objectiu laboral. El programa serà vigent fins a finals de desembre i  proporcionarà als assistents un incentiu econòmic lligat a assistència i aprofitament. (prèvia valoració de la situació sòcio-econòmica).

El Servei d’Ocupació de Catalunya, el Fons Social Europeu i el Ministeri de Treball, Migracions i Seguretat Social del Govern d’Espanya col·laboren en aquest programa.

Pràctiques per a joves amb formació superior

L’experiència del Consell Comarcal del Pla d’Urgell en programes ocupacionals també comprèn iniciatives adreçades a persones joves amb formació superior, a les quals es facilita la possibilitat de realitzar pràctiques remunerades. És el cas del programa Garantia Juvenil, iniciativa europea per reduir l’atur en els menors de 29 anys.

 Per a més informació sobre els programes d’ocupació que gestiona el Consell Comarcal del Pla d’Urgell, podeu consultar www.plaurgell.cat.


 

Informa: Redacció

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.