El Consell Comarcal del Pla d’Urgell fomentarà la producció integrada en els serveis de menjador

Un instant de la signatura del conveni. FOTO: Consell Comarcal del Pla d’Urgell.

 

El Consell Comarcal del Pla d’Urgell, que gestiona els serveis de menjador en 14 centres docents de la comarca, ha signat avui un conveni de col·laboració amb l’empresa de càtering concessionària d’aquest servei, Alessa, i el Consell Català de Producció Integrada.

L’objectiu d’aquest conveni és fomentar la producció integrada (PI) als menjadors, de la que es beneficiaran uns 450 alumnes del Pla d’Urgell. Aquest sistema productiu és, a trets generals i segons s’explica des del Consell Català, l’únic que regula la protecció del medi ambient, la salut i la seguretat dels treballadors, per la limitació estricta de l’ús d’agroquímics, i que alhora garanteix una producció intensiva de qualitat.

El president del Consell Comarcal, Josep Maria Huguet, ha qualificat aquest pas d’important ja que es tindrà la garantia que hi ha productes de qualitat als menjadors escolars i els nens aprendran a menjar millor. Huguet ha destacat, a més, que amb aquest tipus de producció es poden aprofitar els recursos de la comarca, fomentant doncs els productes de proximitat. En aquest sentit, segons dades del Consell Català, Lleida comptava l’any 2016 amb 31.747,9 hectàrees de cultius de producció integrada, poc més d’un 68% del total d’hectàrees de PI a Catalunya.

El president del Consell Català de la Producció Integrada, Antoni Escarp, s’ha mostrat “satisfet i agraït de poder treballar i fomentar aquesta producció a partir dels nens, la base del futur”. Escarp ha destacat, a més, que amb aquest sistema productiu es fa una agricultura sostenible i es garanteix sanitàriament el producte.

Per la seva banda el representant d’Alessa, Xavier Rivera, ha apuntat que el seu compromís com a empresa de càtering és tenir cura de la salut i l’alimentació dels infants i, amb aquest conveni, s’incorporaran aliments de producció integrada als menjadors i s’aconseguiran uns menús cada cop més saludables. Rivera ha destacat, a més, que des d’Alessa promouen aquest tipus de producció per mitjà d’altres accions com visites i xerrades informatives als centres escolars.

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.