El Consell Comarcal del Pla d’Urgell lliura els guardons de l’onzena edició del premi El Sol del Pla

Els guardonats de l’onzena edició del premi El Sol del Pla. FOTO: Consell Comarcal del Pla d’Urgell.

 

El Consell Comarcal del Pla d’Urgell ha donat a conèixer avui els guanyadors de l’onzena edició del premi de poesia i d’il·lustració de poesia El Sol del Pla, organitzat per l’ens comarcal i el Centre de Recursos Pedagògics del Pla d’Urgell. Els premis s’han lliurat en un acte obert al públic a la seu de l’ens comarcal, al que hi han assistit unes 130 persones.

El certamen ha comptat enguany amb la participació de tots els centres educatius de la comarca del Pla d’Urgell, que han presentat un total de 657 treballs, d’entre els quals 284 han estat poemes i 373 il·lustracions. En cadascuna de les categories, 6 per a la modalitat de poesia i 7 en el cas de les il·lustracions, que van des de Primària fins a Batxillerat i Cicles Formatius, s’han lliurat dos premis i un accèssit. Les il·lustracions guardonades s’han pogut veure projectades i, en el cas dels poemes, els premiats n’han fet la lectura davant el públic.

El president del Consell Comarcal, Josep Maria Huguet, s’ha mostrat satisfet en complir, un any més, l’objectiu d’apropar la poesia a l’alumnat de la comarca per mitjà d’aquest premi i de permetre que tinguin un espai per a la creativitat. Huguet ha mostrat de nou el seu agraïment als membres del jurat i al professorat, sense els quals, ha dit, no seria possible mantenir aquesta activitat de dinàmica educativa treballada a les aules.

Els poemes presentats al premi són de temàtica lliure, inèdits i escrits en llengua catalana i les il·lustracions s’han de fer emprant qualsevol tècnica però en base als poemes guanyadors, del nivell en el que es participi, de l’anterior edició de El Sol del Pla. Segons indicacions de les bases, un altre dels requisits és presentar les obres anònimament, sota un pseudònim.

Es fa una selecció prèvia dels treballs a cada escola i només es presenta dues poesies i dues il·lustracions per curs, que són les que valora el jurat, format per representants del Consell Comarcal, del CRP, dels centres educatius i professionals de la comarca vinculats a l’art i la literatura.

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.