El Consell Comarcal del Pla d’Urgell porta a Fiscalia possibles irregularitats en ajudes socials per valor d’11.500 euros

La façana exterior del Consell Comarcal del Pla d’Urgell.

 

El Consell Comarcal del Pla d’Urgell ha posat en coneixement de la Fiscalia de Lleida una possible actuació irregular d’una extreballadora de l’ens referent a la justificació d’alguns ajuts d’urgència social. Concretament, es tracta de diversos expedients, des del 2012 al 2015, destinats a persones o famílies amb pocs recursos. En total, la quantitat de diners sense justificar ascendiria a uns 11.500 euros.

El grup d’Esquerra Republicana de Catalunya ha preguntat en el ple comarcal d’aquest dilluns sobre aquests fets i l’equip de govern de l’ens ha explicat que les presumptes irregularitats es van començar a detectar a principis d’any, setmanes després que l’empleada, coordinadora de Serveis Socials del Consell, demanés una excedència voluntària del seu lloc de treball.

Declaracions del grup d’ERC després de la sessió plenària d’aquest dilluns.

De fet, arran de la seva baixa, l’ens comarcal va demanar un informe sobre les actuacions dutes a terme en aquesta àrea i, en veure diversos desajustos en alguns expedients, va requerir a l’extreballadora que aportés la documentació pertinent i també li va demanar la seva renúncia al càrrec. Mentre, l’empleada va optar per ingressar els 11.500 euros que no estaven ben justificats, tot i que també va aportar documents per intentar acreditar que els ajuts s’havien tramitat de forma regular. D’altra banda, el president del Consell del Pla d’Urgell, Josep Maria Huguet, ha explicat aquest dimarts el procediment dut a terme des de l’ens comarcal i n’ha defensat la seva actuació.

 

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.