El Consell Comarcal del Pla d’Urgell rebaixa en un 12% les indemnitzacions per assistències i un 20% la retribució de presidència

WhatsApp Image 2019-07-26 at 19.07.58

Es redueixen de 4 a 3 les vicepresidències i les comissions informatives per agilitzar la gestió administrativa.

El Ple extraordinari del Consell Comarcal del Pla d’Urgell celebrat aquest divendres ha aprovat per majoria absoluta el cartipàs per a la legislatura 2019-2023 amb novetats rellevants en relació amb el reglament orgànic, mesures totes elles planificades per l’equip de govern de Junts per Catalunya per agilitzar la gestió administrativa, segons ha explicat el president de l’entitat, Rafel Panadés. Concretament, les propostes han prosperat amb els vots a favor del grup de Junts per Catalunya a tots els punts de l’ordre del dia, mentre el grup d’ERC-AM ha votat en contra de 7 punts i en 2 s’ha abstingut.

En el seu còmput general, les indemnitzacions per assistències i retribució de presidència es redueix en un 12% en relació amb l’anterior legislatura. El president percebrà el 80% de l’assignació per dedicació.

La nova organització passa de quatre a tres vicepresidències que ocuparan la tercera tinent d’alcaldia de l’Ajuntament de Mollerussa, Rosalia Carnicé (vicepresidència primera), l’alcalde de Vila-sana, Joan Ramon Sangrà, (vicepresidència segona) i l’alcalde de Golmés, Jordi Calvís (vicepresidència tercera). D’altra banda, la Junta de Govern i el Consell de Presidència estaran presidits pel president del Consell Comarcal.
Les comissions informatives permanents a les quals correspondrà el dictamen previ dels assumptes que vagin al Ple seran tres i no quatre amb la nova redistribució d’àrees:

Comissió d’Economia, Hisenda, Règim Intern i Transparència. President: Joan Carles Civit, conseller i regidor de l’Ajuntament de Linyola.
Comissió de Territori i Sostenibilitat, desenvolupament local i noves tecnologies Presidenta: Maria José Cebrián, consellera i regidora de l’Ajuntament de Miralcamp.
Comissió d’Atenció a les Persones, Educació i Cultura. Presidenta Èrika Garcia, consellera i regidora de l’Ajuntament de Bellvís.

Quant al règim de sessions, el Ple del Consell Comarcal del Pla d’Urgell es convocarà a partir d’ara amb una periodicitat bimensual, el segon dilluns de cada mes excepte a l’agost; i la Junta de Govern es reunirà mensualment. Tots aquests canvis volen afavorir la celeritat en la gestió de govern i administrativa per la delegació de noves competències a la Junta de Govern. Al seu torn, la Junta de Portaveus i les comissions informatives es convocaran cada mes, i el Consell d’Alcaldes, amb caràcter bimensual.
El Ple extraordinari ha començat amb la presa de possessió de Jacint Planell com a conseller comarcal pel grup polític de Junts per Catalunya perquè no va poder assistir a la sessió plenària constitutiva del 8 de juliol. Planell, conseller i regidor de l’Ajuntament d’Ivars d’Urgell, serà el portaveu del grup polítics Junts per Catalunya i Alexandre Mases, conseller i alcalde del municipi de Linyola, pel grup polític d’ERC-AM.


Informa: Redacció Foto: CCPU

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.