El Consell Comarcal del Pla d’Urgell vol recuperar el 60 per cent de recollida selectiva que tenia al 2009

Linyola, Fondarella i el Poal lideren el rànquing de municipis del Pla d’Urgell amb un percentatge més elevat de recollida selectiva. Tot i això, des del repunt que es va registrar a la comarca al 2009 amb la col·locació de les illes de contenidors soterrades, la xifra ha descendit paulatinament del 60 per cent inicial fins al 42,27.

En canvi, a Mollerussa, que es va incorporar al 2015 al sistema del Consell Comarcal, el percentatge ha anat millorant i ara per ara supera la mitjana catalana. Pel que fa als residus, cada habitant del Pla d’Urgell en genera 1,1 quilos al dia. Un dels principals problemes detectats per l’ens comarcal però, és que no tot el que s’hi aboca als contenidors de selectiva correspon a la seva fracció.

Tenint en compte que el cànon d’entrada de rebuig a l’abocador passarà dels 19 euros per tona actuals als 30 l’any que ve i que vorejarà els 50 al 2020, des del Consell Comarcal del Pla d’Urgell volen apostar per seguir fent campanyes de conscienciació. És per això que dedicarà íntegrament el seu stand de la Fira de Sant Josep a la recollida selectiva.

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.