El Consell Comarcal i la Federació de Dones del Pla d’Urgell commemoren el Dia Internacional de les Dones

Un instant de l’acte a la sala d’actes del Consell. FOTO: Consell Comarcal del Pla d’Urgell.

 

El Consell Comarcal i la Federació de Dones del Pla d’Urgell han commemorat avui el Dia Internacional de les Dones, celebrat el 8 de març, en un acte que ha acollit l’ens comarcal i que ha comptat amb una norantena d’assistents. El president del Consell, Josep Maria Huguet, els ha donat la benvinguda i ha advocat per seguir treballant plegats, com fins ara, per la llibertat i la igualtat de drets de les dones i els homes en l’àmbit professional i en el domèstic ja que, ha apuntat, és la única forma de fer front a la desigualtat, la discriminació i la violència de gènere.

Huguet ha valorat positivament les actuacions conjuntes que es fan des de l’Àrea de la dona i la de Joventut amb els cossos policials, els serveis educatius, els sanitaris i altres entitats com l’Institut Català de la Dona o la Federació de Dones de la comarca. Per la seva banda, la tècnica de l’Àrea de la Dona del Consell, Mar Torrent, ha volgut fer una mirada al passat, posant en relleu l’assoliment de drets bàsics, com el del vot, i l’evolució fins arribar a tenir un marc legal que empara les dones en la igualtat respecte els homes i en la violència de gènere. Torrent ha apuntat, però, que la reivindicació no cessarà mentre no s’assoleixi una plena igualtat entre gèneres i no s’eradiqui la violència.

L’acte ha seguit amb la lectura del manifest del Dia Internacional de les Dones, per part de la presidenta de la Federació de Dones del Pla d’Urgell, Montse Lorite, i ha culminat amb un recital audiovisual sobre la poetessa Maria Mercè Marçal a càrrec de la companyia Cassigalls.

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.