El consell del Pla d’Urgell destinarà 450.000 euros a l’atenció domiciliària de persones amb manca d’autonomia

Foto Ple Consell Comarcal de febrer

Un dels punts del Ple ordinari del Consell Comarcal del Pla d’Urgell celebrat aquest dilluns

El Consell Comarcal del Pla d’Urgell preveu destinar aquest any 2020 més de 450.000 euros al Servei d’Atenció Domiciliària, SAD, adreçat a proporcionar atencions personals, ajuda a la llar i suport social a aquelles persones o famílies amb dificultats de desenvolupament, d’integració social o manca d’autonomia personal. Així es desprèn de l’informe dictamen aprovat en el Ple ordinari de la corporació celebrat aquest dilluns, dia 10 de febrer, en relació amb la pròrroga del contracte d’aquest servei d’atenció domiciliària primària i atenció domiciliària de la Llei de Dependència.

Poden ser beneficiaris del Servei d’Ajuda a Domicili les persones i/o nuclis familiars que es troben en situació de manca d’autonomia temporal o permanent, situació de dependència, negligència o incapacitat per poder realitzar les tasques habituals de la vida quotidiana per motius físics, psíquics o socials.

Les demandes són recollides per l’equip dels Serveis Socials Bàsics que fan l’estudi i seguiment de la situació social. I el servei al domicili és realitzat per un equip professional, de l’empresa a la qual s’adjudica la realització d’aquest servei.

Creix el nombre d’usuaris de la recollida de voluminosos

En un altre ordre de qüestions, el Ple també va aprovar l’informe relatiu al cost del servei de recollida d’objectes voluminosos, que ha crescut en un 24% en relació amb el nombre de tones d’un any a un altre. Ha passat de 749  i 58,12 tones de residus recollides al 2018 a 1.007 i 72 tones recollides.

El Ple també va donar llum verda a la proposta d’oferta pública d’ocupació del Consell Comarcal per l’anualitat 2020, a la proposta de convenis en el marc del programa Treball i Formació i es va donar compte dels acords adoptats per la Junta de Govern, decrets, resolucions i informes d’intervenció relatius al compliment de la llei 15/2012.


Informa: Redacció

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.