El Consell del Pla reparteix 14.400 paquets de bosses compostables per fomentar el reciclatge

També regala 9.100 cubells mitjançant diferents punts instal·lats a la via pública

El Consell Comarcal del Pla d’Urgell ha lliurat gratuïtament uns 9.100 cubells i 14.400 paquets de bosses compostables per facilitar la separació de l’orgànica a casa, en una acció que finalitza aquest dimecres, quan hi haurà l’últim punt informatiu a la plaça Sant Jaume de Mollerussa. En concret, a la capital del Pla d’Urgell s’hi han repartit, des de l’inici de la campanya el passat 13 de juliol, 2.700 paquets de bosses i 2.300 cubells a través de diferents punts instal·lats al carrer. A partir d’ara, els ciutadans s’hauran d’adreçar a l’ajuntament per recollir-ho. Juntament amb les bosses compostables i el cubell també s’han entregat díptics informatius sobre la recollida selectiva en diferents idiomes, així com fulletons sobre el servei de recollida domiciliari d’objectes voluminosos.

A la resta de municipis de la comarca, els ajuntaments també han repartit aquest material per facilitar la separació de la matèria orgànica a casa. En total, s’han repartit 11.700 paquets de bosses compostables i uns 6.800 cubells. Amb aquesta campanya es vol aconseguir una millora en la qualitat i la quantitat de la fracció orgànica recollida (restes de menjar, petites restes de jardineria i altres residus biodegradables), ja que representa gairebé el 40% del pes total de la brossa i es pot reciclar fàcilment.

Les dades s’han donat a conèixer aquest dimarts en roda de premsa, amb l’assistència del president del Consell Comarcal del Pla d’Urgell, Rafel Panadés, i el gerent del Consell Comarcal, Carles Esquerda.

En la mateixa atenció als mitjans, també s’ha informat del finançament de 300.000 euros de l’Agència de Residus de Catalunya al Consell Comarcal per a la impermeabilització de dos sectors de l’abocador comarcal, que ja estan clausurats. Amb aquesta iniciativa es vol reduir la producció de lixiviats quan hi ha fortes pluges, atès que l’aigua filtra cap a les zones del vas de l’abocador ja clausurades i augmenta la producció d’aquests residus líquids que s’han de tractar.

El tractament dels lixiviats ha suposat un cost de 600.000 euros al Consell des de l’any 2019 i l’objectiu es reduir aquesta despesa amb la impermeabilització.


Informa: Redacció

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.