El conseller d’Interior es compromet a accelerar la creació de la ABP Mollerussa- Les Borges

Reunió per accelerar la creació de la ABP Mollerussa- Les Borges (Autor: Aj. Mollerussa)

Reunió per accelerar la creació de la ABP Mollerussa- Les Borges (Autor: Aj. Mollerussa)

 

El conseller d’Interior, Jordi Jané, s’ha compromès aquest migdia a accelerar els tràmits perquè la caserna de l’Àrea Bàsica Policial Mollerussa-Les Borges Blanques, que ha de tenir seu a la capital del Pla d’Urgell en uns terrenys al costat del pac de Bombers, sigui una realitat en breu. Així ho ha dit després de la reunió de treball mantinguda a l’Ajuntament de Mollerussa amb l’alcalde de la ciutat, Marc Solsona, i representants dels diferents cossos de seguretat i en la qual el primer edil ha comunicat al conseller que “l’Ajuntament ja ha fet la modificació urbanística corresponent per posar els terrenys necessaris a disposició de la conselleria perquè pugui planificar aquest equipament”.

En aquest sentit, tant el conseller com l’alcalde han coincidit a destacar la importància d’aquesta nova infraestructura ja que permetrà tant a Mollerussa com al territori comptar amb un centre de seguretat en una zona ben connectada i alhora incrementar els efectius dels Mossos d’Esquadra i dotar-los d’ un servei d’investigació.

En el transcurs de la reunió, a la que també ha assistit el director de l’Institut de Seguretat Pública de Catalunya, Jaume Domingo, i la directora dels Serveis territorials d’Interior a l’Alt Pirineu, Aran i Lleida, Montserrat Meseguer, s’ha treballat amb diferents indicadors aportats pels representants dels cossos de seguretat presents. Entre les dades més significatives que s’han posat de relleu destaca el descens en un 19% dels delictes registrats a la ciutat tot i l’increment en un 37% de les faltes. Així mateix, també s’ha donat a conèixer que Mollerussa està per sota de la mitjana de Catalunya pel que fa a l’índex de fets delictius per cada mil habitants ja que mentre que a la capital del Pla d’Urgell se’n comptabilitzen 54 a tot el territori català són 67.

Abans de la reunió el conseller d’Interior, que visitava per primera vegada la capital del Pla d’Urgell, ha signat en el Llibre d’Honor i ha estat obsequiat per l’alcalde amb un exemplar de la Història Gràfica de Mollerussa.

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.