El Consorci de l’Estany d’Ivars i Vila-sana pretén doblar enguany el nombre de visitants de Cal Sinén

Aconseguir que per la masia de Cal Sinén, el centre d’acollida de visitants de l’Estany d’Ivars i Vila-sana, hi passin enguany entre 8.000 i 10.000 persones, el doble de les que ho van fer al 2016. És un dels reptes més immediats d’aquest equipament, que es continuarà adequant en els propers mesos en el marc del pla de foment de turisme de la Generalitat.

En aquest sentit, el consorci que gestiona l’espai natural preveu demanar una pròrroga de sis mesos al Departament d’Empresa i Coneixement per poder executar-hi les diferents obres, tant les d’acabament d’instal·lacions elèctriques i de climatització, com també la col·locació d’una antena wi-fi o de diversos telescopis, entre d’altres.

D’aquesta manera, el termini per invertir els 116.000 euros que queden del pla, i que també inclouen la millora de l’accés a la masia, es compliria al maig de 2018. A més, en paral·lel també es vol fer, abans de principis de l’any que ve, un nou aparcament amb els recursos provinents del Projecte Ponent Actiu de la Diputació de Lleida.

En la trobada del Consell general del consorci de l’Estany d’aquest dilluns també s’ha tornat a parlar de la necessitat de redactar un nou pla d’usos i gestió de l’espai, fent incidència que de l’actual, que data del 2007, s’ha assolit més d’un vuitanta per cent dels 53 projectes que es van detallar en aquest document.

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.