El conte “Lo Parrot, el Bandoler” assalta el 35è Saló del Llibre Infantil i Juvenil

L’any 1846, l’alcalde de Mollerussa era Jaume Banqué, un cèlebre bandoler conegut amb el sobrenom de Lo Parrot que va ser ajusticiat el mes d’agost del mateix any a Lleida. Ara, les seves vivències es recullen en el conte ‘Lo Parrot, el Bandoler’, el qual s’ha presentat aquest dissabte en el marc del 35è Saló del Llibre Infantil i Juvenil de Catalunya.

El volum, editat per l’Associació Cultural L’Arreu i l’Ajuntament de Mollerussa, permet explicar a joves i grans la història, cultura i territori de la comarca. Així mateix, el text també incorpora diferents successos socials que s’han produït durant el seu procés d’el·laboració, i converteixen el llibre en una eina per entendre una manera de fer i de ser de la gent de Mollerussa. Cal afegir, que el projecte vol ser el primer pas per commemorar el 175è aniversari de l’afusellament de Lo Parrot que se celebrarà l’any 2021.

La redacció del conte ha anat a càrrec de l’escriptora Txell Giné, mentre que les il·lustracions són obra de l’artista Carme Maria Martin, ambdues veïnes de Mollerussa. Giné ha volgut destacar en el llibre el paper de les dones en la societat encarnat, en aquest cas, en el personatge de la Maria Not, una caminadora que porta informació de poble en poble.

Aquesta primera edició comptarà amb una tirada de 600 exemplars, que ha estat “molt ben rebuda” tant a les llibreries com a les biblioteques de la comarca segons han indicat els mateixos editors de l’obra.


Informa: Ignasi Gómez

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.