El cost dels danys per les pluges al Pla d’Urgell podria ascendir fins als 2 milions d’euros

Els costos dels danys provocats per les pluges de fa dues setmanes al Pla d’Urgell podrien ascendir fins als 2 milions d’euros segons el primer estudi fet pels tècnics del Consell Comarcal, que preveuen enllestir-lo a finals de setmana. La principal afectació són les vies de comunicació, que reclamen de la inversió d’1 milió d’euros per recuperar-les, 350.000 dels quals per a la carretera L-200 entre Mollerussa i Miralcamp.

Així ho han donat a conèixer aquest dimarts al vespre els alcaldes dels municipis afectats al conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, que els hi ha transmès la voluntat del Govern d’actuar “com més aviat millor” per restablir la “normalitat” a la xarxa viària, especialment als “camins”.

Calvet també ha quantificat en 800.000 euros l’avaluació dels danys als canals d’aigua, i a les lleres dels rius Corb i Ondara al seu pas per la comarca. En aquest sentit, el president del Consell Comarcal, Rafel Panadés, ha demanat que les administracions competents, com la CHE, es “coordinin” per agilitzar les reparacions.

Un cop finalitzat l’informe de danys, el Consell Comarcal del Pla d’Urgell el posarà a consideració de la Diputació de Lleida, la subdelegació del Govern i la Generalitat.


Informa: Ignasi Gómez

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.