El Cros Culleré arriba a la 40 edició amb canvi de circuit i l’aposta per potenciar la participació d’escoles

Arriba la 40a edició del Cros Ciutat de Mollerussa Memorial Josep Ignasi Culleré, que tindrà lloc el dia 4 de març al Parc de la Serra i al que s’espera la participació d’uns 600 atletes. La competició presenta enguany un canvi en el circuit habitual, ja que s’ha volgut mantindre el recorregut que es va utilitzar en el Campionat de Catalunya de Cros i d’aquesta manera fixar el punt de sortida i d’arribada dins la pista d’atletisme.

A més a més, en aquesta edició s’ha apostat per potenciar la participació de les escoles i instituts, de manera que els atletes del club Xafatolls no competiran com a club sinó com a representants de les seves escoles. Aquesta aposta té com a objectiu recuperar l’assistència d’atletes no federats a aquest tipus de competició. També des del club Xafatolls ofereixen als centres els serveis dels tècnics de l’associació per fer els escalfaments a totes aquelles escoles que tinguin dificultats a destinar aquesta figura d’acompanyament a les curses.

Així mateix, també se seguirà amb la iniciativa recuperada l’any passat d’atorgar els Premis Cros Culleré a la Participació, però centrats només en les escoles en aquest cas. Així, s’han previst tres premis de 300, 200 i 100 euros en material escolar a les tres primeres escoles que amb un percentatge més alt d’alumnes que hagin creuat la meta.

Solsona ha destacat “el bon moment de salut atlètica a la ciutat” i la prova és el fet de que “fidels i persistents” es celebra les 40 edicions d’aquest cros de referència a les terres de Lleida, una cita atlètica que arriba després “l’èxit organitzatiu i competitiu” del Campionat de Catalunya de Cros .En aquest sentit, també s’ha referit a l’impacte del 155, del qual ha dit que ha frenat una línia de subvencions prevista per la Generalitat per fer millores en pistes d’atletisme d’arreu de Catalunya i a les que estava previst concórrer. No obstant, ha indicat que s’està en converses amb la Diputació de Lleida per obtenir ajudes en aquest sentit  per poder implementar millores com els vestidors, els serveis o un gimnàs.

Pel que fa a les inscripcions, són gratuïtes i s’han de formalitzar on line a www.amollerussa.com/croscullere abans del proper 1 de març i a dia d’avui ja hi ha 150 atletes inscrits. A banda de les diferents curses, l’organització ha preparat com cada any una matinal d’activitats amb inflables per als més menuts i servei de bar. També un any més es tornarà a participar en la iniciativa Posa’t la gorra promoguda per l’AFANOC.

 

 

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.