El Dia de l’Estany d’Ivars i Vila-sana oferirà una doble jornada farcida d’activitats variades i amb reserva prèvia

Inclou la presentació d’un llibre, una vesprada poètica en homenatge a Joan Margarit, un anellament científic d’ocells, un tast de vins de proximitat, entre altres propostes

El Consorci de l’Estany d’Ivars i Vila-sana ha presentat aquest dimarts a Cal Sinén el programa d’activitats del Dia de l’Estany, que se celebrarà el diumenge 28 de març, tot i que el dissabte 27 ja hi haurà una avançada.

La presentació ha comptat amb la participació del vicepresident quart de la Diputació de Lleida, Ferran Accensi, a més dels alcaldes d’Ivars d’Urgell i de Vila-sana, Joan Carles Sánchez i Joan Sangrà, respectivament, del president del Consell Comarcal del Pla d’Urgell, Rafel Panadés, i del guia turístic de l’Estany, Eduard Ribes.

En la seva intervenció, Ferran Accensi ha volgut convidar la gent de la comarca, la de les comarques veïnes i la d’altres províncies a anar-hi a gaudir de l’espai natural de l’Estany d’Ivars i Vila-sana. Accensi ha concretat que, amb aquesta situació de pandèmia en la qual ens trobem, que provoca que no ens puguem concentrar en espais tancats, “aquesta proposta és ideal perquè vinguin i gaudeixin de les activitats i de l’espai”. Així, ha remarcat que la Diputació de Lleida és al costat dels ajuntaments i de la comarca, i ha afegit que, “com a element dinamitzador i pol d’atracció turístic que és l’Estany, l’hem de preservar”.

Per la seva banda, el president del Consell Comarcal del Pla d’Urgell i president executiu del Consorci de l’Estany d’Ivars i Vila-sana, Rafel Panadés, ha explicat que aquesta proposta compta amb una desena d’activitats programades amb el suport dels ajuntaments d’Ivars d’Urgell i de Vila-sana. Panadés ha informat que, a causa de la normativa vigent, l’accés serà limitat i que les persones que hi vulguin anar hauran de fer una reserva prèvia a la pàgina web de l’Estany.

L’alcalde d’Ivars d’Urgell, Joan Carles Sánchez, ha explicat que enguany s’ha fusionat la Fira de l’Estany que es feia a Ivars amb el Dia de l’Estany perquè “creiem que el protagonista ha de ser l’Estany i totes les activitats han d’anar al seu voltant”. Per la seva banda, l’alcalde de Vila-sana, Joan Sangrà, ha afegit que “hi ha activitats que es faran a la mateixa hora i en diferents indrets perquè no hi hagi molta gent al mateix lloc”.

El programa del Dia de l’Estany ofereix, així doncs, propostes força variades que tenen com a eix l’Estany en tots els seus vessants i que se celebraran de forma diversificada perquè no hi hagi aglomeracions. Així, el dissabte 27 inclourà, a les 17.30 hores a Cal Sinén, la presentació del llibre ‘L’antic Estany d’Ivars i Vila-sana i la seua gent’, un acte en què participaran el president de la Diputació, Joan Talarn, l’historiador Josep M. Solé i Sabaté i Rafel Panadés. Aquest llibre, segons ha explicat el guia turístic de l’Estany, Eduard Ribes, “recull les històries i les anècdotes de la gent que vivia aquí”. En acabar (18.30 h), Àngels Marzo oferirà una vesprada poètica, amb un recital en homenatge a Joan Margarit.

El gruix dels actes està previst per al diumenge. El programa començarà a les 10.00 hores al canyissar de depuració amb un anellament científic d’ocells a càrrec de Sergi Sales, de la Fundació Plegadis. A partir de les 10.30 hores, hi haurà jocs infantils a l’aire lliure al bosc de l’aparcament de Vila-sana amb Toc de Fusta i ‘Els amics d’en Crusó’. A les 11.00 hores, a la zona de pícnic d’Ivars, hi ha previst un tast de vins de proximitat amb Xavi Ayala, del restaurant Lo Bistró; i a les 12.30, a Cal Sinén, Escorça oferirà un concert tribut a Jarabe de Palo.

A més, durant tot el matí s’organitzaran visites guiades i a l’observador de Cal Sinén a càrrec dels guies de l’Estany, mentre que a partir de les 10.00 hores es farà a la zona de Cal Sinén una plantada d’arbres ‘Bosc de Fruits’, amb A3As Ponent i Horitzons Natura. Els assistents també podran gaudir, a partir de les 11.00 hores, del Food Truck-Menjar Eco que oferirà La Tartana de les Valls també a Cal Sinén.

Cal remarcar que totes les activitats s’hauran de reservar prèviament al lloc web www.estanyivarsvilasana.cat i que es garantiran les mesures de seguretat i higiene contra la Covid-19, amb ús obligatori de la mascareta en totes les activitats, la majoria de les quals seran gratuïtes.


Informa: Redacció

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.