El director de l’Agència de Residus de Catalunya ofereix una xerrada telemàtica sobre reciclatge als veïns del Palau d’Anglesola

xerrada reciclatge al palau
El director de l’Agència de Residus de Catalunya, Josep Maria Tost, va realitzar una xerrada telemàtica sobre reciclatge als veïns del Palau d’Anglesola.
La conferència que es va fer via YouTube va arribar a les 50 connexions simultànies, i amb una bona participació a través del xat que va permetre, al final, realitzar preguntes al ponent.
En Josep Maria va convidar a millorar la taxa de reciclatge per consciència mediambiental i també econòmica. Va felicitar als palauanglesolins per haver passat del 50% el 2019, fet que situa el poble al capdavant de la comarca, per davant de la mitjana catalana i dins el percentatge marcat per Europa. Tanmateix, va convidar-los a no relaxar-se perquè els darrers 4 anys aquesta taxa havia baixat força, tenint en compte que venien d’unes bones dades que es van produir al 2009 quan es van posar en funcionament les illes soterrades de contenidors.
Segons explica Francesc Balcells, alcalde del municipi, els pròxims anys es preveu un augment de taxes per penalitzar els municipis que reciclen pitjor. “Això caldrà fer-ho, també, als domicilis: adaptar les taxes per penalitzar o premiar els comportaments ambientals. Cal un canvi de paradigma i parlar de recursos, d’economia circular, de clima. Ens cal més Gretes per sortir de la pandèmia sanitària actual reforçats humanament i mediambientalment. El Covid19 ens hauria de fer més conscients que som natura i que cal deixar aquest planeta millor. Tota una provocació, i una necessitat.”
El Palau d’Anglesola es va oferir com a poble pilot per tancar algun contenidor i identificar els usuaris, una proposta que l’Agència estudiarà enguany. També s’estudiarà la viabilitat de recollir alguna fracció amb el Porta a Porta, el sistema que obté millors resultats de reciclatge i que ja s’aplica en diversos pobles i comarques. A més a més, com a la resta de municipis del Pla, a la tardor es repartiran bosses orgàniques a tots els domicilis per millorar la recollida d’aquesta fracció que, en pes, representa un 40% de la brossa que generem.

Informa: Redacció

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.