El facilitador de la pau a Colòmbia Henry Acosta, premi Ànima Abba Melaku

En el marc de la XII vetllada solidària del Centre d’Iniciatives Ángel Olaran, l’Ajuntament de Mollerussa i el propi centre d’iniciaitves van entregar els quarts reconeixement Ànima Ciutat de Mollerussa en memòria d’Angel Pujol i Gorné. El premi internacional Ànima Abba Melaku va distingir a l’economista colombià Henry Acosta per la seva tasca com a facilitador de la pau a Colòmbia i ser un dels artífexs dels acords de pau signats el 2016 entre el govern de Juan Manuel Santos i les guerrilles de les FARC, gestió que va començar anteriorment durant el mandat d’Álvaro Uribe.

Acosta va assegurar, durant la recepció a l’Ajuntament de Mollerussa, que la credibilitat, la confiança i el diàleg entre iguals són claus  en tot procés negociador. En Aquest sentit Acosta també es va referir al conflicte entre Catalunya i l’Estat espanyol. Actualment l’economista colombià va explicar encara ajuda per vetllar per la reincorporació social i econòmica dels més de 14.000 excombatents de les FARC a Colòmbia.

Per la seva banda l’alcalde de Mollerussa, Marc Solsona, va agrair la presència del guardonat d’uns premis que pel batlle també han de servir per fer evident que Mollerussa vol participar en la tasca de fer un món millor i per esperançar a la societat en pensar que és possible solucionar els conflictes.

Durant la vetllada també es va fer entrega dels Reconeixements Ànima d’Honor Àngel Pujol a persones i entitats per la seva tasca social en l’àmbit local. Els guardonats van ser Rafel Calvet, Rosa Mari Garcia, Maria Neus Ros, el Club Futbol Joventut Mollerussa i el Club d’Escacs de Mollerussa.

Entre els assistents cal destacar la presència de l’alcalde i la presidenta de la societat civil Wukro (Etiòpia) ciutat on es centra la tasca del Pare Olaran present també a la vetllada.


Informa: Miki Daviu

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.