El futur de la sardana de Mollerussa, aplegat en una Trobada de centres escolars

Sardanes com “El parc de la guineu”, de Pere Fontàs, han estat ballades per alumnes de primària de Mollerussa. Aquest ha estat l’element central de la Trobada de centres escolars que ha tingut lloc en el marc de les Festes de Sant Isidori en un any on la ciutat ostenta la capitalitat de la sardana. En l’acte hi han participat més de 600 estudiants de totes les escoles i instituts de la capital del Pla d’Urgell i aprofitant la trobada, s’han lliurat els premis del concurs de cartells de l’Aplec, que tindrà lloc el proper 28 de maig.

Els assistents també han pogut veure una exhibició de sardanes de punts lliures, a càrrec dels monitors del Grup Sardanista Montserrat, que en les darreres setmanes els han ensenyat aquesta dansa tradicional a les seves escoles o instituts dins el programa Saltem i Ballem, que clourà el proper 16 d’abril. I pel que fa als instruments de cobla, s’ha presentat la tenora, que des d’aquest curs es pot aprendre a l’Escola de Música de Mollerussa.

La cultura popular continuarà sent protagonista aquest cap de setmana amb la vuitena trobada i cercavila de Colles Bastoneres que tindrà lloc aquest dissabte.

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.