El govern espanyol i les CCAA acorden que la mascareta sigui obligatòria a l’escola a partir dels sis anys

Pla mitjà del ministre de Sanitat, Salvador Illa, de la de Política Territorial, Carolina Darias, i de la d’Educació, Isabel Celaá, a la reunió multisectorial sobre la tornada a l’escola, el 27 d’agost del 2020

El govern espanyol i les comunitats autònomes han acordat que la mascareta sigui obligatòria a l’escola a partir dels sis anys. Caldrà dur-la també per molt que es mantingui la distància de seguretat de metre i mig. Així ho han acordat a la reunió d’aquest dijous entre el Ministeri de Sanitat, el d’Educació i els consellers autonòmics i, d’aquesta manera, s’endureix l’ús de la mascareta als centres educatius que havia plantejat la Generalitat. Totes les autonomies a excepció del País Basc, que s’ha abstingut, s’han mostrat favorables a la mesura i n’han pactat un total de 29, a més de cinc recomanacions. Els alumnes s’hauran de rentar les mans almenys cinc cops al dia i se’ls haurà de prendre la temperatura abans de començar la jornada.
Cada CCAA podrà decidir si ho fan els pares abans d’anar a l’escola o és el centre qui ho fa o bé a l’entrada o a l’aula. Així ho han explicat el ministre de Sanitat, Salvador Illa, i la ministra d’Educació, Isabel Celaá, en roda de premsa des de Moncloa després de la reunió.

Els centres educatius es mantindran oberts tot el curs escolar i hauran de garantir el servei de menjador i de suport lectiu a menors amb necessitats especials, sempre que la situació epidemiològica ho permeti. La presencialitat serà prioritària fins a segon d’ESO. Els alumnes s’organitzaran en grups estables de convivència almenys a Infantil i fins a segon de Primària.


Informa: ACN

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.