El grup musical “Equipo Ja” de l’ACUDAM actua a l’Escola Pardinyes de Lleida

IMG_5444

  • Els alumnes de l’Escola Pardinyes  de Lleida han pogut gaudir i participar aquest dilluns de la darrera representació de l’obra “per l’instrument més important de l’orquestra” interpretada pels músics de l’ACUDAM.

A l’ACUDAM des de fa 3 anys, s’ha engegat un projecte musical que suma capacitats i alhora, permet educar en valors als alumnes dels  col·legis del territori Lleidatà. És el fruit d’una experiència pilot que es va iniciar a l’entitat ara fa 10 anys, per part de Pep Perelló i Esther Temprado.

“Equipo Ja” és el nom artístic d’aquest projecte musical.  Es tracta d’una actuació musical on els seus intèrprets són persones de la nostra associació, on a través de diferents instruments musicals i la narració d’un conte, realitzen una actuació única i amb molt de valor afegit.

IMG_5538

El projecte ha anat evolucionat, actualment són 9 les persones que surten a compartir històries amb sons, amb música, històries que intentem que siguin interactives, participades, on el públic també s’implica,  de forma que  es veuen en un context semblant on cadascú ofereix el que sap.

Durant els darrers anys s’ha preparat la història “per l’instrument més important de l’orquestra”, i és la que s’ha anat explicant a les escoles, biblioteques, instituts, fins i tot a un casal de la tercera edat. El missatge que pretén enviar l’obra és la igualtat entre les persones, en que tots/es tenim diferents capacitats i tots/es podem ser agents actius participant i aportant a la societat.

IMG_5515

Aquest és un projecte que pretén apropar la nostra realitat a l’alumnat i que prenguin consciència  que tota persona té unes capacitats determinades, oferint una visió normalitzadora des de la diversitat i el respecte.

IMG_5571

Per l’Acudam és una eina que els permet arribar a un públic que d’altra manera no seria possible. “Tenim idees al cap, sols hem de posar-les en ordre, ja que la música és un bon mitjà per compartir competències, il·lusions i somnis” s’afirma des de l’entitat.


Informa: Redacció

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.