El jutjat investiga si dos nens de 14 i 15 anys del Pla d’Urgell han difós una foto nua d’una companya d’institut de 17

Façana de l’edifici dels Jutjats de Lleida.

 

ACN. El jutjat de menors investiga si dos cosins de 14 i 15 anys del Pla d’Urgell han difós una fotografia d’una companya d’institut de 17 anys nua. Els Mossos van obrir una investigació el 4 d’abril de 2017 per descobriment i revelació de secrets, assetjament i abusos sexuals. S’investiga si el nen de 15 anys va penjar a la xarxa social Facebook la foto de la noia nua, si va insistir reiteradament en demanar-li més fotografies i mantenir relacions sexuals a canvi de no publicar la fotografia nua i per fer-li tocaments a la noia.

També s’investiga al seu cosí, de 14 anys, per haver-se apoderat de la foto i haver-la publicat a internet. Els dos menors van reconèixer en la seva declaració als Mossos d’Esquadra que van tenir la fotografia al seu mòbil perquè la noia li va enviar al cosí gran i el petit se la va passar al mòbil però que cap dels dos la va penjar a internet. Els Mossos han fet arribar diligències per un delicte contra la intimitat i llibertat sexual contra els dos menors al jutjat de menors, on aquest dimecres han declarat el cosí gran i la noia.

La noia denunciant, que ara té 18 anys, va declarar el 5 d’abril de 2017 als Mossos d’Esquadra que fa un any (quan en tenia 17) li va enviar una foto a un dels acusats (el més gran) perquè el noi l’havia amenaçat que si no ho feia, diria a tothom que havien estat junts, que havien mantingut relacions sexuals i que si calia, s’inventaria que també ho havia fet amb altres nois. Així que, “angoixada” per aquesta possibilitat i creient que, així, el noi la deixaria tranquil·la, es va fer la foto nua i li va enviar per watsap.El menor, però, segons la denunciant, llavors va començar a amenaçar-la dient-li que si no mantenien relacions sexuals faria pública la foto. Ella es va negar i ell li va dir que almenys doncs havien d’enrotllar-se i li havia d’enviar més fotos nua i ella, per por a que fes pública la foto, hi va accedir. Es van fer petons i tocaments per sobre de la roba i li va enviar més fotos nua, unes deu, va declarar.

La noia va afegir que feia deu mesos que l’havia deixat tranquil·la però que el 4 d’abril el seu germà li va dir que en una xarxa social hi havia penjada una foto seva nua amb el seu nom i cognoms demanant amistat a gent, entre ells el seu germà, que va acceptar la sol·licitud i va enviar un missatge a l’autor del perfil preguntant-li qui era ja que la seva germana nega haver creat aquest perfil tot i que reconeix que la foto és una de les que va enviar al nen. El germà de la noia va declarar que va contactar amb Facebook per dir que el compte era fals i que l’empresa el va eliminar, però que tenen captures de pantalla del compte fals i la foto. La noia declara que té por del menor i sol·licita una ordre d’allunyament.

El 6 d’abril declara el menor investigat, que en aquesta data té 16 anys i quan van passar els presumptes fets en tenia 15. El noi reconeix als Mossos que s’han petonejat un parell o tres de vegades i que sí que li va demanar una fotografia. També explica que ella li va enviar una fotografia però que no l’ha compartida amb ningú. També nega haver creat cap perfil a Facebook a nom seu. L’investigat explica que el seu cosí, que llavors tenia 13 o 14 anys, li va agafar el mòbil i es va enviar la foto de la noia despullada al seu mòbil.

A la declaració que ha fet aquest dimecres a la fiscalia de menors ha afegit que no va amenaçar la noia perquè li enviés les fotos ni que si no ho feia, diria que havien tingut relacions. Diu que la noia només li va enviar una foto de cara i no d’esquenes com sortia al Facebook, tot i que ell ni ha creat ni ha vist aquest perfil, sinó que li han dit els seus amics. El noi ha explicat que no conserva les converses que van mantenir per watsap, que tampoc conserva la fotografia i que no sap si la noia ha tingut més nòvios als quals podria haver enviat més fotos.

El 7 d’abril va declarar als Mossos com a investigat el cosí. Va dir que coneix la noia (víctima) perquè van estudiar al mateix institut, en cursos diferents, i va reconèixer que es va passar una foto d’ella despullada del mòbil del seu cosí al seu, però que al cap de dos dies la va esborrar perquè li va demanar el seu cosí. Va afegir que no sap qui va crear el compte de facebook.

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.