El llibre dels somnis de Josep Ballester Roca guanya el 23è Premi de Poesia Maria Mercè Marçal

L’escriptor d’Alzira rep el guardó amb un pseudònim per reivindicar el paper de la dona en l’escriptura i lloa en el seu discurs a la poetessa d’Ivars d’Urgell

L’escriptor i professor d’Alzira, Josep Ballester Roca, s’ha adjudicat el 23è Premi de Poesia Maria Mercè Marçal amb el poemari titulat El llibre dels somnis. L’autor explica que l’obra, escrita al llarg de la darrera dècada, és un reflex d’ell mateix sense complexos alhora que reivindica el somni com a element de la realitat.

Ballester, docent d’educació literària a la Universitat de València, ha rebut el guardó sota el pseudònim femení Sofia Corella, que barreja els noms de la seva filla i del poeta del segle XV Joan Roís de Corella per defensar el paper de la dona en l’escriptura. En aquest sentit, ha lloat la destresa de Maria Mercè Marçal, amb qui va coincidir quan ell tenia 18 anys.

El premi, dotat amb 3.000 euros i la publicació de l’obra per part de l’editorial Pagès Editors, s’ha lliurat en un acte privat al Consell Comarcal del Pla d’Urgell sense el tradicional sopar literari a causa de la pandèmia. El jurat format per personalitats del món literari ha escollit l’obra guanyadora entre les 55 que s’han presentat a concurs.

La proclamació del veredicte s’ha retransmès en directe pel canal de YouTube del Consell Comarcal del Pla d’Urgell.


Informa: Ignasi Gómez Cabrera

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.