El mollerussenc Tomàs Cusiné aposta per la garnatxa com a “pilar” dels vins de Cérvoles Celler, que compleix 20 anys

La Finca del Castell, on majoritàriament s’hi produeix garnatxa, és la darrera que s’ha incorporat a Cérvoles Celler, propietat del mollerussenc Tomàs Cusiné i que enguany compleix el seu 20è aniversari. Aquesta varietat, autòctona de la zona, està plantada en 20 de les 55 hectàrees de vinya amb que compta el celler i, entre d’altres, serveix per elaborar un vi 100% garnatxa, ara per ara únic a la DO Costers del Segre. L’objectiu, però, és que s’acabi convertint en un pilar fonamental en el conjunt de la seva producció.

La intenció és la de gairebé duplicar la seva producció, que ara és de 80.000 ampolles anuals i que hauria de superar en un futur les 150.000. Tot plegat, apostant per la viticultura de muntanya, a més de 700 metres sobre el nivell del mar, que els va convertir en precursors a Catalunya fa dues dècades. Ara treballen per aconseguir que els seus vins del futur siguin més joves, frescos i afruitats, com demana el mercat internacional.

L’ecologia és una altra de les seves apostes, motiu pel qual tota la vinya de les Garrigues està certificada des del 2016. A més, s’ha iniciat la comercialització del primer vi blanc amb aquest segell, al qual s’aniran incorporant la resta de productes en els propers anys.

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.