El Monument a la Sardana ja llueix el logo de la capitalitat

La presidenta de l’Agrupació Sardanista de Mollerussa, Mercè París, amb l’alcalde de la ciutat, Marc Solsona, davant el Munument de la Sardana.

Amb una assistència de més de 400 persones, aquest dissabte 26 de setembre va tenir lloc la 19a. Ballada en commemoració de la inauguració del monument a la sardana a Mollerussa.

En la mitja part del programa sardanista, el Sr. Marc Solsona, alcalde de la ciutat, acompanyat de la Sra. Mercè París van descobrir una lona que envolta la peanya del Monument amb el logotip de la capitalitat i que romandrà fins a la fi dels actes previstos al llarg del 2016.

Mercè París, en el seu parlament de presentació, va destacar que, un dels objectius principals de la capitalitat és fer partícip a tota la ciutadania de les activitats previstes i que tothom les senti com a pròpies. En paraules de la presidenta de l’Agrupació: “La capital de la sardana no és una festa exclusiva del sardanisme, és una explosió de cultura popular on els actors principals són tots els ciutadans, ciutadanes, institucions i entitats i que permetrà projectar la nostra ciutat arreu del país com un gran centre cultural i motor econòmic de les terres de ponent”

Per aquest motiu, l’Agrupació convida a tothom a fer-se una fotografia al peu del monument i publicar-la a les seves xarxes socials o enviar-les a les pròpies de l’entitat, amb l’etiqueta #capitalsardana2016 i amb la frase “Jo sóc Capital”

El monument a la sardana va ser inaugurat el 15 de setembre de 1996 essent una iniciativa de l’Agrupació Sardanista amb el suport de l’Ajuntament de Mollerussa.

La Guardiola del Mecenatge Ciutadà

Com a novetat també es va presentar “La Guardiola del Mecenatge Ciutadà”, una gran guardiola de fang de disseny tradicional que acompanyarà tots els actes de l’Agrupació.

Amb aquesta proposta, la comissió de la capitalitat pretén que d’una forma totalment anònima, tothom pugui ser mecenes de la capitalitat aportant aquella quantitat econòmica que cadascú cregui oportú. Unes aportacions que de ben segur contribuiran a l’èxit de Mollerussa Capital de la Sardana 2016.

Ambdues iniciatives s’inclouen dins dels actes previs a la proclamació de Mollerussa Capital de la Sardana 2016 que tindrà lloc el dissabte 12 de març de l’any vinent i es desenvoluparan fins a febrer de 2017.

Ballada de sardanes i berenar popular

La Cobla Tàrrega va ser l’encarregada de la interpretació de les nou sardanes del programa musical que va concloure amb la composició del mestre Josep Capell “Sardanes a Mollerussa”

Tots els participants a la ballada van gaudir de la tradicional coca amb xocolata i moscatell que es va servir en la mitja part.

L’Agrupació va recordar a tots els presents la presentació del Curs Mollerussa Dansa!, que tindrà lloc divendres vinent, 2 d’octubre a les 8 del vespre a la Sala de Ball de l’Amistat i que comptarà amb la participació de la Colla Estol-Espígol d’Agramunt i el Grup de Bastoners del Casal L’Arreu de Mollerussa.

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.