El Museu de Vestits de Paper avança l’enviament de les bases del concurs a 1.600 modistes i acadèmies

Incorporen canvis en la metodologia de puntuació per potenciar el tall i la confecció i premiar el disseny i l’originalitat en Fantasia i Època

El Museu de Vestits de Paper de Mollerussa ha avançat la tramesa de les bases per participar en el 59è Concurs de Vestits de Paper, que tindrà lloc el 16 de desembre, amb l’objectiu d’incrementar la participació en el certamen. Per això, s’ha contactat amb prop de 1.600 modistes i acadèmies de disseny i confecció d’arreu de l’Estat per fer-los arribar la documentació necessària per poder fer la inscripció, una tasca que habitualment s’iniciava al setembre.

Com a novetats, les bases inclouen canvis en la metodologia de puntuació amb la voluntat de potenciar el tall i la confecció en les peces presentades en les tres modalitats a concurs i premiar també el disseny i l’originalitat en les categories de Fantasia i Època on no estava valorat específicament. L’objectiu és també que en la confecció es pugui fer valdre noves disciplines com l’origami o el quilling, entre altres. Igualment, també s’incorpora una nova valoració per destacar l’excel·lència en el material i el tractament del paper feta per un professional en la fabricació de paper, el qual formarà part del jurat.

Els vestits guanyadors de les tres categories, que entraran a formar part de la col·lecció del museu, seran premiats amb tretze mil euros repartits entre els participants que obtinguin premi. En aquesta edició es mantenen també els premis especials com són el Didal d’Or i l’Agulla d’Or. També es lliurarà el premi al millor model masculí o femení de la mà de la Revista Pasarela de Asfalto. Així mateix, també es lliurarà el premi especial al millor aprofitament de les qualitats del paper, dotat amb mil euros i que entrega l’Escola-Museu Emoz de Saragossa, i el premi Emergent’s, que premia amb 600 euros el millor vestit amb disseny innovador i conceptual fet per creadors de menys de trenta anys i el qual es complementa amb un costurer amb material divers ofert per l’empresa Folch La Fàbrica d’Agulles. També en aquesta ocasió l’empresa Silonpins obsequiarà tots els guanyadors amb una peça de joieria de la seva col·lecció.

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.