El Museu de Vestits de Paper explora la col·laboració amb Amposta per teixir candidatura per la Unesco

Els tres primers premis de l’edició del 2021 i 9 vestits premiats més desfilen dissabte en la 50a edició del concurs de la ciutat tarragonina

L’Ajuntament de Mollerussa explora línies de col·laboració amb el d’Amposta per tal d’elaborar un pla de treball per poder articular una candidatura conjunta dels vestits de paper com a Patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat per la Unesco. Així ho ha explicat aquesta matí l’alcalde de Mollerussa, Marc Solsona, el qual ha indicat que el Museu de Vestits de Paper de la capital del Pla d’Urgell ja fa anys que treballa amb aquesta idea per a la qual necessita sumar pes estratègic amb altres localitats en les quals la tradició dels vestits de paper sigui un valor afegit. En aquest sentit, s’ha referit, a banda d’Amposta, a la voluntat d’explorar aliances amb altres localitats del territori espanyol així com de Portugal, Itàlia i França.

Com a tret de sortida de la col·laboració, una dotzena de peces premiades en el Concurs de Vestits de Paper de Mollerussa, entre elles els tres primers premis de cada una de les tres categories de la passada edició, participaran aquest dissabte en la celebració del 50è Concurs de Vestits de Paper d’Amposta, a la qual també assistiran com a convidats l’alcalde i el regidor de Cultura de Mollerussa així com la tècnica responsable del Museu de Vestits de Paper de Mollerussa, qui actuarà com a jurat en aquesta convocatòria.

Exposició de 18 peces a la Maison du Patromoine de la ciutat francesa de Saint Lary

Així mateix, un total de 18 peces del fons del Museu de Vestits de Paper s’exposen des des del 7 de juliol i fins a l’11 de setembre a la Maison du Patrimoine de la ciutat turística francesa de Saint Lary dins el programa de promoció de l’equipament i del concurs que el nodreix. Es tracta de la segona exposició internacional de peces del museu després que al 2013 el Palau de Congressos d’Andorra la Vella n’acollís una mostra.


Informa: Redacció

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.