El nou projecte d’Acudam dona feina a vuit persones amb diagnòstic de salut mental

La iniciativa, que es porta a terme al viver d’oliveres de l’entitat a Castellnou de Seana, vol facilitar el seu accés al món laboral i millorar la seva qualitat de vida

L’ACUDAM ha constatat en els darrers anys un augment de sol·licituds de feina per part de persones amb diagnòstic de salut mental. Davant d’això, l’entitat va iniciar l’any 2019 un projecte per donar resposta a aquesta demanda i facilitar el seu accés al món laboral. Cinc persones van començar a treballar al viver d’oliveres del Centre Especial de Treball de Castellnou de Seana i ara ja ho fan vuit.

L’entitat considera que el viver d’oliveres és un espai de treball tranquil que contribueix a l’adaptació laboral del grup de treballadors. En aquest sentit, l’Anna Montse Martos és una de les persones que ha trobat feina gràcies al projecte i ha afirmat que li aporta equilibri familiar i econòmic.

En definitiva, el projecte s’estructura en treis eixos: laboral, terapèutic i també d’oci. Per fer-ho possible, l’Acudam compta amb un equip de treballadors socials, psicòlegs, entre altres i es coordina amb el Centre de Salut Mental d’Adults del Pla d’Urgell.


Informen: Ignasi Gómez Cabrera i Danae Osorio

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.