El Pa de Pagès incrementa un 20% les seves vendes des de la posada en marxa de la IGP fa tres anys

La farina, l’aigua, el llevat i la sal són els ingredients essencials per a l’elaboració del pa de pagès, que sempre es barregen amb un 15 o 20 per cent de massa mare, reposada del dia anterior. Un procediment tradicional que ha perdurat fins als nostres dies i que gràcies a l’obtenció, al 2012, de la distinció europea com a Indicació Geogràfica Protegida, ha aconseguit recuperar el seu valor entre els consumidors. De fet, des de la seva posada en marxa fins ara, tres anys després, s’han incrementat les vendes en un 20 per cent.

En aquest sentit, les comarques de Lleida són les que més han apostat per adherir-se a la IGP del Pa de Pagès Català, ja que es dobla en percentatge el nombre de forners que s’hi han sumat a la venda d’aquest producte certificat. És tracta d’una manera de potenciar els productes propis elaborats en aquest tipus de comerç tradicional i de proximitat.

El Gremi de Forners de les Terres de Lleida treballa en aconseguir que productes propis com ara el Pa de Ronyó a les Garrigues o el del Trumfo al Solsonès també puguin obtenir una marca que reconegui el seu valor singular i de qualitat.

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.