El Palau d’Anglesola adquireix un equip d’oxigen per al consultori municipal

La façana de l’Ajuntament d’El Palau d’Anglesola.

El consistori del Palau d’Anglesola ha acordat adquirir un equip portàtil d’oxigen per tal de poder fer front de manera urgent a diverses patologies respiratòries, ja sigui al consultori mèdic o als domicilis particulars. La finalitat d’aquest equip és dotar el consultori mèdic d’una eina d’urgències perquè des de l’equip mèdic es puguin dur a terme els primers auxilis davant diverses patologies com poden ser la dificultat en la respiració, la respiració accelerada, l’estat d’angoixa, l’asma, la malaltia pulmonar obstructiva crònica, l’anèmia, etc.

L’equip està format per una bombona portàtil d’oxigen de dos litres, amb manoreductor i cabalímetre, tub de connexió de la bombona d’oxigen, i màscara facial amb vàlvula antiretorn. El cost aproximat de l’equip portàtil és d’uns 300 euros i anirà a càrrec del pressupost municipal.

Irene Ruestes, Regidora de Sanitat, explica que amb aquesta adquisició, l’actuació dels serveis d’emergència en casos de deficiències respiratòries al municipi, serà més ràpida i efectiva, “l’equip de govern segueix així en la seva línia de recolzar actuacions per a la millora de la salut pública i compta amb l’assessorament de la metgessa titular del municipi, la Dra. Raquel Rodríguez”, apunta l’alcaldessa.

Aquest aparell, el qual es preveu que estigui disponible aquesta mateixa setmana, estarà ubicat al consultori mèdic i els responsables de la seva utilització seran la doctora i la infermera del municipi.

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.