El Palau d’Anglesola aprofita el seu superàvit per modificar el pressupost ordinari

Façana de l’Ajuntament d’El Palau d’Anglesola.

L’Ajuntament del Palau d’Anglesola ha aprovat una modificació pressupostària que li permetrà realitzar noves inversions i millores que no estaven previstes inicialment en el pressupost ordinari de la corporació. La clau per a poder realitzar aquesta nova despesa ha estat l’obtenció d’una subvenció provinent de la Diputació de Lleida, que es destinarà a l’arranjament de diversos carrers del municipi que ara tenen el paviment deteriorat i que també cal senyalitzar degudament, amb un pressupost total de 55.000 euros.

Igualment, es destinaran prop de 9.000 euros a la renovació de la pàgina web de l’Ajuntament, que ara ha quedat obsoleta i que cal renovar totalment a fi de poder-hi mostrar tota la informació que cada cop s’exigeix més als municipis, especialment pel que fa a tràmits per seu electrònica, contractació, edictes i portal de transparència.

Mitjançant aquesta mateixa modificació pressupostària es van consignar suplements de crèdit a algunes partides que permetran dur a terme de forma satisfactòria els serveis públics d’enllumenat públic i clavegueram, així com el manteniment de diverses instal·lacions municipals, entre les quals hi ha l’actual consultori i les piscines municipals.

Montserrat Meseguer, alcaldessa del municipi, explica que per primera vegada, des de que hi a la nova normativa d’estabilitat pressupostària, s’ha utilitzat part del superàvit d’exercicis anteriors en el finançament d’una modificació pressupostària. “Això es deu a que la nova normativa reguladora de les hisendes locals ho permet en els casos de municipis sanejats econòmicament, com és el cas del municipi del Palau, que no té cap deute pendent i que compleix amb tots els requisits d’estabilitat pressupostària i sostenibilitat financera que demana la legislació vigent”, explica Meseguer.

Aquestes modificacions pressupostàries es van aprovar amb els vots dels regidors del grup de CiU, al capdavant del govern local. Els regidors del grup de l’oposició hi van votar en contra.

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.