El Palau d’Anglesola aprova en Ple reduir tant l’IBI urbà com el rústic

IMG_4210.JPG

Façana de l’Ajuntament d’El Palau d’Anglesola.

L’Ajuntament del Palau d’Anglesola ha aprovat i per majoria absoluta el nou pressupost per a l’exercici 2016. El total aprovat per a aquest exercici vinent és d’1.935.000 euros i és més alt que el del 2015 a causa del capítol d’inversions.

Montserrat Meseguer, alcaldessa del municipi, explica que com a tret principal, el pressupost s’incrementa en uns 400.000 euros degut bàsicament a les inversions en infraestructures i serveis. “Entre d’altres, aquest pressupost contempla com a inversions principals la urbanització de diversos carrers situats entre la zona residencial i el polígon industrial. També recull la segona fase de l’adequació de la parcel•la destinada a pàrquing de camions, i l’adquisició d’un immoble al centre del casc urbà”, descriu Messeguer.

“Cal destacar també un lleuger increment en les despeses de personal degut a l’augment de l’1 per cent en els salaris previst per la Llei General de Pressupostos, i la previsió del pagament del 50 per cent que resta de la paga extraordinària de 2012, la qual es va suprimir als funcionaris municipals per imposició del govern de Madrid”, explica Meseguer.

Pel que fa a la recaptació, en el mateix Ple municipal es va aprovar la rebaixa en el tipus municipal de l’IBI de rústica, que passa del 0,8 al 0,7. “Pel que fa al tipus d’IBI d’urbana, torna al valor del 0,5 que contempla l’ordenança municipal ja que no serà d’aplicació la Llei d’estabilitat pressupostària establerta pel govern central, la qual va establir per imperatiu legal un tipus mínim d’urbana del 0,6 durant els dos exercicis anteriors. Així doncs, enguany la majoria de contribuents veuran com els seus rebuts d’IBI tant de rústica com d’urbana disminueixen”, apunta Meseguer.

La resta d’impostos municipals, que són l’IAE i l’impost sobre vehicles, romanen un any més congelats, així com les taxes, que no varien respecte a l’any passat.

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.