El Palau d’Anglesola aprova un pressupost d’1.61M pel 2019

Ajuntament

  • La inversió més important serà el condicionament de l’entorn del camp d’esports, on s’hi destinaran 190.000 euros i s’hi construiran noves grades, un mur de contenció a la banda oest, on també s’hi instal·larà nova il·luminació i mesures de seguretat

L’Ajuntament del Palau d’Anglesola ha aprovat en Ple el nou pressupost per a l’exercici 2019, que inclou el del propi Ajuntament i el de l’Empresa Municipal de Serveis del Palau d’Anglesola, la residencia Ca La Cileta, juntament amb la plantilla orgànica i la relació de llocs de treball de la corporació municipal. Aquesta aprovació s’exposa al públic durant un termini de quinze dies hàbils, esdevenint definitiva, si no hi ha cap al·legació.

El pressupost de l’ajuntament per a l’exercici vinent és de 1.616.500 euros i és pràcticament de la mateixa magnitud que el pressupost del 2018. Segons Montserrat Meseguer, alcaldessa del municipi, “es tracta d’un pressupost continuista que busca la contenció en la despesa i l’equilibri financer”. L’aprovació es va dur a terme amb els sis vots a favor de l’equip de govern, mentre que l’oposició hi va votar en contra.

En el capítol de recaptació, el consistori continua amb la congelació dels impostos. El tipus municipal de l’IBI de rústica, que es va rebaixar fa tres anys, continuarà amb el valor rebaixat del 0,7. Pel que fa al tipus d’IBI d’urbana, continuarà al valor del 0,5 que contempla l’ordenança municipal, “essent per tant un dels més baixos de la comarca. La resta d’impostos, com són l’IAE i l’impost sobre vehicles, tampoc pugen”, matisa l’alcaldessa.

Meseguer explica que pel que fa a les taxes, s’haurà d’incrementar en un petit percentatge la taxa de recollida d’escombraries a causa de la pujada continuada en el cost del servei, el qual està gestionat pel Consell Comarcal del Pla d’Urgell. “Fa dos anys, la majoria de municipis de la comarca ja van augmentar la taxa en un 5% mentre que al Palau no es va incrementar. Aleshores, l’equip de govern va decidir mantenir-la congelada a fi de comprovar quina seria finalment la pujada real del servei. Ara que ja es tenen dades concretes d’aquest nou cost, el consistori, en el decurs d’un parell d’anys i de manera escalonada, ajustarà la taxa d’escombraries a l’increment real del cost del servei, de forma que sigui el més equitatiu possible i sempre per sota del preu fixat a l’ordenança municipal, la qual no es modificarà”, afirma Meseguer. Legalment, els ajuntaments han d’aplicar les taxes de forma que es cobreixi el cost del servei, a fi que aquest no sigui deficitari.

De la mateixa manera que ja va succeir en l’exercici 2018, el pressupost de l’any 2019 no preveu moltes inversions. “En aquest capítol, durant l’exercici 2019 es durà a terme l’adequació de la teulada del cementiri, l’adquisició de comptadors d’aigua i de mobiliari urbà divers. La inversió més important serà el condicionament de l’entorn del camp d’esports, on s’hi destinaran 190.000 euros. En concret, es construiran noves grades i un mur de contenció a la banda oest, on també s’hi instal·larà nova il·luminació. També es duran a terme mesures per millorar la seguretat general del camp. Segons l’alcaldessa “aquesta inversió era molt necessària perquè actualment, el camp d’esports municipal és molt utilitzat pels equips locals, entre els que hi ha l’equip del Palau que juga a segona divisió catalana i l’equip dels veterans del Palau. També és utilitzat pels alumnes de l’escola i pels diversos equips gestionats pel Club Esportiu del Pla d’Urgell (CEPU), en els que hi juguen nombrosos nens i nenes del municipi”, descriu Meseguer.

Coincidint amb l’aprovació del pressupost ordinari municipal per a l’exercici 2019, l’equip de govern va aprovar una modificació de crèdit corresponent al pressupost 2018, tal com fa cada any abans del final de l’exercici i amb la finalitat d’optimitzar el romanent de crèdit d’algunes partides. “Aquesta modificació de crèdit s’ha realitzat, per una banda, per afrontar petites despeses imprevistes que s’han donat al dia a dia, però també permetrà l’arranjament de la Plaça 1 d’octubre, obra que rebrà una subvenció de la Diputació de Lleida. Igualment, aquesta modificació de crèdit, que aprofita el romanent de partides no exhaurides, farà possible que es puguin pintar l’interior del cementiri i els vestuaris del camps d’esports i l’exterior del local del jovent”, acaba Meseguer.

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.