El Palau d’Anglesola busca subvencions per restaurar i reobrir l’església, tancada des de fa mig any

L’Ajuntament del Palau d’Anglesola ha demanat subvencions econòmiques a les administracions competents per poder restaurar i per consegüent reobrir l’església de Sant Joan Baptista del municipi, tancada des de l’agost passat per un despreniment a l’interior. L’alcalde, Francesc Balcells, explica que s’han “mantingut converses amb el Govern espanyol, la Generalitat, la Diputació i el Bisbat”. En aquest sentit, assegura que s’han fet “tots els passos burocràtics necessaris” per obtenir els 300.000 euros en què s’ha estimat el cost de les obres de reparació de l’edifici. També reconeix però, que ara mateix “és complicat” definir terminis per a la reobertura.

En concret, el pressupost contempla el reforç de l’estructura interior i de la façana exterior del temple, d’estil neoclàssic i que data del 1802. També s’inclou la renovació del paviment interior així com les tasques de neteja. Afegir que part de la reparació del sostre afectat ja s’ha finançat gràcies a les aportacions dels veïns i feligresos.

Recordar que el despreniment va tenir lloc l’agost de l’any passat. Des de llavors, les misses se celebren en diferents equipaments municipals.


Informa: Ignasi Gómez

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.