El Palau d’Anglesola comença l’esporga dels arbres de les avingudes i zones verdes del casc urbà

Vista general d’un dels carrers del Palau d’Anglesola.

L’Ajuntament del Palau d’Anglesola ha donat l’ordre de començar l’esporga dels arbres de les zones verdes del casc urbà abans que vinguin les gelades fortes. Com cada any, els primers en ser esporgats són els plataners de l’Avinguda de Sant Roc ja que el seu gran volum de branques i fulles suposa uns quants dies de feina que cal realitzar amb un elevador i que també implica tallar part de l’avinguda al trànsit.

L’esporga dels prop de 60 plataners de dimensions considerables de l’Avinguda de Sant Roc es realitza de forma que es conserva la forma plana de les seves branques, fet que proporciona una bona ombra a tota l’avinguda i a les cases que la voregen. Com que l’esporga es fa aviat, s’evita que la major part de fulles vagin caient progressivament, amb la qual cosa es redueixen les molèsties als veïns, que anys enrere tenien les voreres cobertes de fulles durant unes setmanes. Igualment, s’evita que els embornals s’embossin amb la qual cosa queden més nets per poder desguassar en cas de pluges torrencials.

Montserrat Meseguer, alcaldessa del municipi explica que “El Palau compta amb uns 170 plataners de grans dimensions, situats a l’Avinguda de Sant Roc, l’Avinguda del Poal i la banqueta del canal en la seva part que voreja el casc urbà”, diu Meseguer. L’esporga de tots aquests arbres es duu a terme per l’empresa BonBoix, que és l’encarregada de la jardineria municipal.

“El Palau d’Anglesola és, en proporció a la seva extensió de casc urbà, un dels municipis de la comarca amb més superfície de zones enjardinades municipals, les quals presenten un acurat manteniment i fan que els seus habitants gaudeixin d’una bona qualitat de vida”, finalitza l’alcaldessa.

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.