El Palau d’Anglesola declara d’interès local els arbres de la Banqueta del Canal

Les banquetes del canal al seu pas pel Palau d'Anglesola. FOTO: Ajuntament del Palau d'Anglesola.

Les banquetes del canal al seu pas pel Palau d’Anglesola. FOTO: Ajuntament del Palau d’Anglesola.

 

L’ajuntament del Palau d’Anglesola ha aprovat declarar l’arbreda de plàtans i tots els arbres presents actualment a la banqueta de la Tercera Sèquia principal dels Canals d’Urgell, en el tram comprès dins el terme municipal, com a arbres d’interès local, amb la qual cosa s’evitarà que pateixin cap tipus d’agressió. El consistori ha pres aquesta decisió degut a la forta desforestació i la desaparició d’arbres singulars que el municipi ha patit en els darrers anys.

Carles Esquerda, regidor de Medi Ambient, explica que aquesta desforestació ha repercutit negativament en la qualitat del paisatge i en la biodiversitat de l’entorn del municipi, “des de la regidoria de Medi Ambient hem endegat la identificació i catalogació dels arbres i arbredes del terme municipal amb la intenció de declarar-los d’interès local per tal de protegir-los i evitar la seva desaparició o degradació”, apunta el regidor.

Esquerda explica que amb aquesta catalogació, i un cop comunicat el canvi a la Generalitat de Catalunya, la Comunitat General de Regants dels Canals d’Urgell haurà de sol·licitar, d’ara endavant, l’autorització de l’Ajuntament abans de fer cap actuació lesiva en la dita arbreda, així com en qualsevol dels arbres presents a la banqueta de la Sèquia principal. “A més a més l’Ajuntament té previst condicionar alguns dels trams de la banqueta, en el seu pas pel casc urbà, sempre i quan hi hagi un previ acord amb la Casa Canal”.  finalitza Esquerda.

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.